Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ekonomikas ministrijas (EM) izsludinātajā starptautiskajā sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināļa izveides projektu tirgus izpētē saņemti trīs potenciālo projekta attīstītāju pieteikumi, informēja EM.

Ministrija aicināja pieteikties līdz 13. maijam, sniedzot aprakstu par projekta īstenotāju un partneriem, to pieredzi lielu investīciju projektu īstenošanā, projekta būtību, būvmateriālu un infrastruktūras pieejamību, projekta gatavības pakāpi, potenciālajiem gāzes pircējiem, projekta īstenošanas laika plānu, riska novērtējumu, kā arī projekta izmaksu aprēķinu, tai skaitā norādot finansējuma pieejamību, avotus un valsts iesaistes nepieciešamību.

EM pārstāvji pieteikumu iesniedzēju nosaukumus neatklāj. Izsludinot publisku starptautisku projektu tirgus izpēti, ministrija apliecinājusi, ka pieteikumos ietvertā informācija tiks uzskatīta par komercinformāciju un komisijas locekļiem nav tiesību to izpaust trešajām pusēm.

EM informē, ka drīzumā plānota izvērtēšanas komisijas sēde, lai lemtu par turpmākajiem soļiem. Komisijas darba rezultātā tiks sagatavots kopsavilkums par apzināto potenciālo LNG termināļu izveides ieguvumiem un izmaksām ar rekomendācijām par optimālāko risinājumu.

Kā ziņots, Ministru kabinets šogad 19. aprīlī nolēma, ka arī Latvijā jāveido LNG terminālis.

Valdība arī uzdeva EM līdz 31. maijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā izvērtējumu par potenciālā LNG termināļa izveides ieguvumiem un izmaksām, piedāvājot optimālāko risinājumu Latvijas dabasgāzes piegāžu drošības nodrošināšanai izmaksu efektīvā veidā, vienlaikus nodrošinot elastību un alternatīvas sašķidrinātās dabasgāzes importam reģionālā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!