Foto: LETA
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera mudina aktīvāk izstrādāt strukturālās reformas, jo ministriju šobrīd piedāvātās valsts pārvaldes reformas "nepiedāvā būtiskas strukturālas izmaiņas".

Kamera portālam "Delfi" norāda, ka vēl joprojām nav novērsta, piemēram, ārējo ekonomisko pārstāvniecību funkciju dublēšanās Ekonomikas ministrijā un Ārlietu ministrijā.

Tāpat nav definēti indikatori konkurētspējas veicināšanai un ministriju iesniegtie priekšlikumi nesniedz atbildi, kā paredzēts mērīt valsts konkurētspējas pieaugumu, uzsver kamera. Vēl joprojām nav skaidri definēta valsts vīzija par valsts un pašvaldību dalību komercdarbībā, piebilst kamera.

LTRK biedri uzskata, ka valstij un pašvaldībām ir maksimāli jāsašaurina iespējas darboties tirgū kā komersantam jomās, kurās publisko personu komersanti var konkurēt ar privātajiem komersantiem; piemēram, pašvaldību pieaugošā iesaiste atkritumu apsaimniekošanas nozarē, iepirkumu veikšana no pašvaldību uzņēmumiem, neorganizējot publiskos iepirkumus, atzīmē kamera.

Plānots, ka tieši trešdien notiks Reformu vadības grupas sēde. Grupas uzdevums ir analizēt valsts pārvaldes darbu un tā efektivitāti, meklējot iespējas, kā ar mazākiem valsts budžeta līdzekļiem valsts pārvaldei iespējams strādāt produktīvāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!