Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) pārtrauc sadarbību arī ar Baltkrievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kā iepriekš tas ir izdarīts ar Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un reģionālajām kamerām, informē LTRK.

Reaģējot uz Krievijas un Baltkrievijas īstenoto demokrātijas, tiesiskuma un vispārpieņemtu diplomātijas principu neievērošanu, veicot militāro agresiju Ukrainā, kā arī uz publiski pausto neviennozīmīgo minēto valstu uzņēmēju viedokli par Krievijas iniciēto karu, LTRK pārtrauc sadarbību un ir lauzusi sadarbības līgumu ar Baltkrievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kā iepriekš tas ir izdarīts ar Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un reģionālajām kamerām.

"LTRK nosoda Putina vadīto un organizēto karadarbību Ukrainā. Mēs atbalstām Ukrainas tautu cīņā pret agresiju un šajā brīdī nespējam vienaldzīgi stāvēt malā. Mēs aicinām arī visus Latvijas uzņēmumus – ja vien tas ir iespējams, pārtraukt biznesa attiecības ar Krievijas un Baltkrievijas uzņēmumiem, meklēt citus sadarbības partnerus un pārorientēties uz citām sadarbības iespējām. Vienlaikus mēs neesam pret krievu tautu, jo agresiju ir uzsākuši Krievijas līderi nevis tauta. Šobrīd Krievijas tautai ir jāorganizējas un jāvēršas pret Krievijas agresīvo politiku. Savukārt mums jāatbalsta Ukrainu visos iespējamos veidos un jāpārstāj atbalstīt Krievijas ekonomiku. Šajā situācijā katram ir jāieliek sava artava, lai to veicinātu," saka LTRK prezidents Aigars Rostovskis.

"Vienlaikus LTRK aicina visus Latvijas iedzīvotājus – neatkarīgi no tautības, valodas vai rases – būt vienotiem un izturēties vienam pret otru ar cieņu. Agresors nav kāda konkrēta tautība, agresors ir Krievijas un Baltkrievijas valdība. Nedrīkst pieļaut, ka dažu valstsvīru neprātīgo lēmumu dēļ, notiek sabiedrības šķelšanās un agresija vienam pret otru. Karš notiek ne tikai kaujas laukā, bet arī informācijas telpā – tādā veidā neļaujot visiem kopā apvienoties pret agresoru. Tāpēc svarīgi ir ne tikai kritiski izvērtēt informāciju, kas tiek saņemta un padota tālāk, bet arī visiem kopā iestāties pret dezinformāciju un ikvienam Latvijas iedzīvotājam aktīvi nosodīt Krievijas un Baltkrievijas vadītāju noziedzīgo rīcību," teikts LTRK paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!