Foto: Publicitātes foto
Starptautiskās lidostas "Rīga" akcionāru sapulcē piektdien no valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Arnis Luhse un par pagaidu vadītāju iecelts līdzšinējais valdes loceklis Aldis Mūrnieks, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Viņš norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz satiksmes ministra Aivja Roņa iepriekš izteikto neuzticību līdzšinējam lidostas vadītājam. Līdz brīdim, kad tiks atrasts piemērots kandidāts lidostas vadībai, par uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Mūrnieks.

SM sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba informēja, ka esošās izmaiņas lidostas ”Rīga" darbību neietekmēs un tā tiks pilnībā nodrošināta, jo pārējie valdes locekļi turpina pildīt savus pienākumus. Pagaidu vadītājs Mūrnieks lidostā darbojas jau divus gadus un viņam ir arī darba pieredze Liepājas lidostā.

Tiek uzsvērts, ka Satiksmes ministrija arī turpinās meklēt lidostas ”Rīga" valdes priekšsēdētāja amata kandidātus. Tiem jābūt ar pieredzi aviācijas jomā, kā arī ar zināšanām lidostu darbības nodrošināšanā.

Jau vēstīts, ka Luhse bija zaudējis nozares atbildīgā ministra Aivja Roņa uzticību, kurš viņam pārmeta vairākus nepadarītus darbus. Pēc ministra domām, Luhse tā arī neesot spējis panākt konstruktīvu lidostas sadarbību ar nacionālo lidsabiedrību ”airBaltic", kā arī lidostai nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un lidojumu galamērķus. Tāpat arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiekot plānotajā laika grafikā.

Luhse, kura politiskā karjera ir saistīta ar Latvijas Zaļo partiju, par lidostas valdes priekšsēdētāju kļuva 2010.gada nogalē, kad Satiksmes ministriju pārraudzīja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Uldis Augulis. Luhse neesot bijis vienīgais pretendents uz šo amatu.

Pirms iecelšanas par lidostas valdes priekšsēdi Luhse aptuveni gadu vadīja Valsts darba inspekciju, pirms tam bija arī "Lattelecom"" padomes loceklis, un Ceļu satiksmes drošības direkcijas padomes loceklis. Viņš vairākas reizes kandidējis Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta.

Lidostas valdē strādā arī Andis Damlics, Antra Duntava, Ilona Līce un Kaspars Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!