Foto: DELFI

VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) pērn apgrozījis 14 miljonus eiro, kas ir kāpums par 12%, salīdzinot ar 2013.gadu, kad uzņēmuma apgrozījums bija 12,6 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies par trešdaļu, sasniedzot sešus miljonus eiro. Gadu iepriekš uzņēmums spēja nopelnīt 8,54 miljonus eiro.

Kā teikts vadības ziņojumā, LVRTC kopējie ieņēmumi 2014.gadā sasniedza 21 miljonu eiro, kas ir par 7,6% mazāk nekā 2013.gadā. Tas saistīts ar būtisku ieņēmumu samazinājumu no līdzdalības asociētajā sabiedrībā SIA "Latvijas Mobilais telefons".

LVRTC izdevumi pērn sasnieguši 15 miljonus eiro, kas ir par 800 000 eiro vairāk nekā 2013.gadā, kas saistīts ar to, ka būtiski pieaugušas ar atbalsta pakalpojumiem projektam "Nākamās paaudzes elektronisko sakaru tīklu attīstība lauku reģionos" saistītās izmaksas.

Tāpat 2014.gadā turpināts darbs finansējuma piesaistei Zaķusalas radio un televīzijas torņa rekonstrukcijas projektam. Nākotnē paredzēts pārveidot šo objektu par Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares sasniegumu eksponēšanas un popularizēšanas vietu, kā arī par Rīgas pilsētai nozīmīgu tūrisma objektu. Līdz ar projekta realizāciju LVRTC plāno veikt tā īpašumā esošo nekustamo īpašumu objektu pārvaldes optimizāciju, konsolidējot trīs galvenos nekustamā īpašuma objektus Rīgā vienuviet.

LVRTC nodarbojas ar radio un televīzijas programmu apraidi, e-paraksta un citiem sertifikācijas pakalpojumiem, datu pārraides, datu centru un infrastruktūras nomas pakalpojumu sniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!