Foto: Publicitātes attēli

Aprīlī Itālijas korporācija "Marcegaglia" paziņoja par Krievijas tērauda ražotāja "Severstal" Latvijas struktūrvienības iegādi. "Marcegaglia" nākamajos trīs gados plāno audzēt jaunizveidotā uzņēmuma SIA "Marcegaglia Baltics" apgrozījumu līdz 300 miljoniem eiro, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Darījums bija iespējams pēc tam, kad tika iegūts Latvijas valdības un Eiropas Savienības konkurences uzraudzības iestāžu apstiprinājums, teikts uzņēmuma "Marcegaglia" paziņojumā. Pērn pret "Severstal" tika piemērotas sankcijas, kuras apturēja uzņēmuma Eiropas struktūru darbību. Itālijas uzņēmuma plāns ir Latvijā izveidot modernu apstrādes un distribūcijas centru ar 300 jaunām darbavietām.

"Darījums mums ir palīdzējis nostiprināt komerciālo klātbūtni Ziemeļeiropas un Baltijas valstīs – reģionā, kur līdz šim nebijām darbojušies, tādā veidā iedzīvinot Eiropas uzņēmuma darbību, īpaši Latvijā un attiecīgi arī Polijā un Ukrainā," stāsta "Marcegaglia Steel" prezidents un izpilddirektors Antonio Marcegaglia. "Pagājušā gada februārī pēc rūpīgas dokumentācijas izvērtēšanas, Latvijas valdība novērtēja mūsu uzņēmuma grupas plānus iegādāties šo uzņēmumu, atzīstot tā atjaunošanas potenciālu. Jau tuvākajā laikā plānojam atsākt darbību," saka uzņēmuma prezidents un izpilddirektors Antonio Marcegaglia.

Darījums starp uzņēmumu "Marcegaglia" un "Severstal" bija sarežģīts un šī investīciju projekta īstenošanā bija iesaistītas daudzas institūcijas. "Tas ir piemērs, kā, vienojoties par kopīgu mērķi, varam sasniegt rezultātu. Pretējā gadījumā mums būtu uz ilgu laiku jāsamierinās ar iesaldētiem uzņēmuma aktīviem un neskaidru juridisko statusu. Esam gandarīti par Latvijas valsts institūciju un ES aktīvo iesaisti šādu jautājumu risināšanā," uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

"Lai arī dažbrīd projekts negāja raiti dēļ dažādās pieejas jautājumu risināšanā un interpretācijām, tomēr sadarbība rezultējās ar lēmumiem, kuri padarīja darījumu iespējamu," atzīst LIAA pārstāvniecības Itālijā vadītājs Guntis Rubīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!