Foto: PantherMedia/Scanpix

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) neizslēdz, ka lidostas "Rīga" bijušos valdes locekļus varētu saukt pie atbildības par līdzekļu izšķērdēšanu saistībā ar tēriņiem juristiem, informē ministra padomniece Līga Līce.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka pagaidām nekādas darbības netiek uzsāktas, jo būtiskākais jautājums patlaban ir pēc iespējas ātrāk apstiprināt jauno lidostas valdi, lai tā varētu pilnvērtīgi darboties.

Pēc tam tikšot izvērtēts, vai un kad ministrija varētu vērsties pret bijušiem valdes locekļiem.

Kā ziņots, otrdien, 11.novembrī, akcionārs pieņēmis četru līdzšinējo VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes locekļu atlūgumus, informē Satiksmes ministrija. Atlūgumus iesniedza līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks, valdes locekļi Olita Augustovska, Andis Damlics un Raimonds Rožkalns.

Ņemot vērā to, ka Satiksmes ministrijai kā akcionāram un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdei jau ilgāku laiku bija atšķirīgi viedokļi par atsevišķu pārvaldības procesu virzību un risinājumu gaitu, lidostas akcionārs ir pieņēmis četru valdes locekļu atlūgumus, savstarpēji vienojoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!