Foto: DELFI
No 2007. līdz 2012.gadam Jēkabpilij piesaistītas Eiropas Savienības fondu investīcijas 53 278 667 latu apmērā, liecina Zemgales plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centra apkopotā informācija.

Kā informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā, vislielākais finansējuma apjoms - vairāk nekā 32 miljoni latu - minētajā laika posmā piesaistīts no Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Jēkabpilī īstenoti 34 ERAF finansētie projekti - 13 projektus ir īstenojusi Jēkabpils pilsētas pašvaldība, trīs projektus - Jēkabpils reģionālā slimnīca, septiņus projektus - "JK Namu pārvalde", bet vēl 11 projektus - juridiskās personas.

No 2007. līdz 2012.gadam Jēkabpilī īstenoti arī astoņi Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansētie projekti. Četrus projektus īstenojusi Jēkabpils pilsētas pašvaldība, divus - nevalstiskās organizācijas un pa vienam - Jēkabpils Agrobiznesa koledža un kāds Jēkabpils uzņēmums. Kopumā no ESF piesaistīts finansējums aptuveni 508 000 latu apmērā.

Savukārt no Kohēzijas fonda minētajā laika posmā Jēkabpils pilsētā piesaistīti aptuveni 20,5 miljoni latu un īstenoti četri projekti. Trīs projektus ir realizējusi Jēkabpils pilsētas pašvaldība, vienu - juridiskā persona.

Kā vienu no nozīmīgākajiem Jēkabpils pilsētas pašvaldībā minēja projektu "Rīgas, Brīvības, R.Blaumaņa, Zaļās un tām piegulošo ielu tīkla rekonstrukcija". Patlaban ir pabeigta projekta pirmā kārta - rekonstruētas Blaumaņa un Zaļā iela, un tiek realizēta otrā kārta - rekonstrukcijas darbi notiek Rīgas un Brīvības ielās.

Nozīmīgi projekti Jēkabpilī bijuši arī aizsargdambju rekonstrukcija un Krustpils kultūras nama renovācija. Būtisks finansējums piesaistīts arī vairāku pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstības projektu īstenošanai.

Līdz 2007.-2013.gada plānošanas perioda beigām Jēkabpilī plānots īstenot vēl vairākus ES fondu finansētus projektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!