Foto: F64
Piektdien, 26. martā, notika kārtējā SIA "Tet" dalībnieku sapulce, kurā uzņēmuma kapitāla daļu īpašnieki nolēma apstiprināt SIA "Tet" gada pārskatu un veikt izmaiņas uzņēmuma padomes sastāvā, informē kompānijas pārstāvji.

Nolemts 100% no uzņēmuma 30,08 miljonu eiro peļņas izmaksāt dividendēs īpašniekiem – 15,34 miljonus eiro Latvijas Republikai un 14,74 miljonus eiro "Telia Company".

2020. gadā "Tet" grupas apgrozījums saglabājis stabilitāti, sasniedzot 222,6 miljonus eiro, savukārt eksporta apgrozījums pieaudzis līdz 39,8 miljoniem eiro, kas ir par 41% vairāk nekā pērn un sastāda teju piektdaļu (18%) no kopējā grupas apgrozījuma. Vienlaikus "Tet" turpinājis nostiprināt savas pozīcijas arī vietējā tirgū, stiprinot Latvijas interneta tīklu un attīstot arvien jaunus, mūsdienīgus pakalpojumus.

"Tet" grupas normalizētā EBITDA sasniedza 65,6 miljonus eiro, valstij nodokļos samaksāti 49,9 miljoni eiro.

Tāpat nolemts izmaiņas SIA "Tet" padomes sastāvā.

Kārtējā dalībnieku sapulce nolēma iecelt Klāvu Vasku par SIA "Tet" padomes priekšsēdētāju, kā arī Reičelu Samrēnu (Rachel Samren) un Ilvaru Pētersonu par padomes locekļiem.

No amata atcelts padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins, kā arī padomes locekļi Jānis Grēviņš un Fredriks Nissens.

Klāvs Vasks ir AS "Citadele banka" padomes loceklis, pirms tam arī padomes priekšsēdētājs. Iepriekš AS "Parex banka" padomes loceklis un SIA "Latvijas garantiju aģentūra" valdes priekšsēdētājs.

Ilvars Pētersons pēdējos gadus bijis "Siemens" vadītājs Latvijā. Pirms tam viņš bijis AS "Sadales tīkls" valdes loceklis un klientu direktors.

Reičela Samrēna pārstāv "Telia Company AB" vadības komandu un ir galvenā ārējo attiecību, pārvaldības un uzticības vadītāja. Pirms pievienošanās "Telia Company" viņa bija galvenā ārējo attiecību direktore un grupas vadības locekle "Millicom". Pirms tam strādājusi par biznesa izpētes vadītāju "Risk Advisory Group" un korporatīvo klientu jomā "Citigroup".

Visi lēmumi stājas spēkā šodien, 26. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!