Foto: Publicitātes foto
Uz Latviju Aleksandrs Šuļaks pārcēlās 2018. gada aprīlī. Neraugoties uz to, ka Rīgā bija labs un stabils darbs, viņš pēc pusotra gada ar ģimeni devās uz Lielbritāniju. Aleksandrs atklāj, ka atgriezties Rīgā neplāno. Kāpēc gan viņš nepalika Latvijā?

"Lēmums pārcelties uz Latviju bija spontāns. Vietnē "LinkedIn" no uzņēmuma "Accenture" saņēmu darba piedāvājumu, kas bija ļoti vilinošs. Lēmumu pārcelties uz Latviju kopā ar sievu pieņēmu ļoti ātri," atceras Aleksandrs. 

Ar uzturēšanās atļaujas iegūšanu problēmu nebija, par to Aleksandrs Latviju grib uzslavēt: "Iesniedzu dokumentus, tos ļoti ātri izskatīja, un man izsniedza "Blue Card" (Eiropas Savienības zilā karte ir termiņuzturēšanās atļauja augsti kvalificētiem darbiniekiem no ārvalstīm. Tā ir iespēja cilvēkiem ar augstāko izglītību vai vismaz piecu gadu profesionālo pieredzi paātrinātā veidā nokārtot nepieciešamo dokumentāciju. ES zilo karti Latvijā, Vācijā, Polijā, Čehijā un citās Eiropas Savienības valstīs izsniedz uz laika posmu, kas ir trīs mēnešus garāks nekā darba līguma termiņš, – red.)."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!