Foto: LETA
Trešdien, 6.jūlijā, svinīgā pasākumā tiks atklāta gaļas pārstrādes uzņēmuma AS "Rīgas Miesnieks" renovētā ražotne Jelgavā, kur kopš šī gada jūnija ir pārcelta visa uzņēmuma ražošana, portālu "Delfi" informē "Rīgas Miesnieka" mārketinga direktore Juliāna Juškeviča.

Šobrīd Jelgavā tiek ražoti visi "Rīgas Miesnieks" zīmoli - "Jelgava",""Rīgas Miesnieks", "Kika" un "Tirgus".

2010.gada jūnijā AS "Rīgas Miesnieks" parakstīja pirkuma līgumu, saskaņā ar kuru uzņēmums ieguva AS "Jelgavas gaļas kombināts" akciju kontrolpaketi. Lai kāpinātu darbības efektivitāti, AS "Rīgas Miesnieks" un AS "Jelgavas gaļas kombināts" īpašnieki pieņēma lēmumu sākt pārstrukturizāciju un apvienot biznesa procesus.

Lai palielinātu ražošanas jaudu Jelgavas rūpnīcā, uzņēmums ir izveidojis jaunas produkcijas ražošanas un iepakošanas līnijas, kā arī uzbūvējis jaunu pelmeņu ražošanas cehu. 2011.gadā jūnijā ražošanas pārcelšanas projekts no Rīgas uz Jelgavu ir pilnībā pabeigts.

"Uzņēmumu apvienošanas process bija veiksmīgs un interesants process, kas mums deva papildu pieredzi un jaunas idejas ražošanas optimizācijai. Atjaunotā ražotne būs ražojošs, inovatīvs uzņēmums un darba devējs Jelgavas un tās apkaimes iedzīvotājiem. Līdz ar ražotnes atklāšanu piedāvājam gan jaunas darba vietas, gan izaugsmes iespējas esošajiem darbiniekiem," saka Juhans Matts, "Rīgas Miesnieks" valdes priekšsēdētājs.

Svinīgajā ražotnes atklāšanas pasākumā piedalīsies AS "Rīgas Miesnieks" un AS "Jelgavas gaļas kombināts" vadība, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un citi pašvaldības pārstāvji, sadarbības partneri un mediju pārstāvji. Programmā paredzēta arī ražotnes apskate.

"Rīgas Miesnieks" dibināts 1922.gadā Rīgā. Kopš 1998.gada "Rīgas Miesnieks" ietilpst "HKScan" grupā. 2010.gada jūnijā "Rīgas Miesnieks" iegādājās Jelgavas gaļas kombināta kontrolpaketi. "Rīgas Miesnieks" ir izteikts tirgus līderis Latvijā ar 32% tirgus daļu. "HKScan" ir viena no vadošajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Polijā un Baltijas valstīs. "HKScan" grupā Baltijas valstīs bez AS "Rīgas Miesnieks" ietilpst arī Rakveres gaļas pārstrādes uzņēmums, AS "Ekseko", AS "Tallegg" Igaunijā un "Klaipedos Maisto Mesos Produktai" Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!