Foto: DELFI
SIA "Nulles depozīts", kas netika izvēlēts par dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas ieviesēju Latvijā, par Valsts vides dienesta (VVD) pieņemtā lēmuma pārsūdzēšanu lems pēc tam, kad būs iepazinies ar dienesta sniegto dokumentāciju un lēmuma motivāciju, minēja "Nulles depozīts" valdes loceklis Arnis Salnājs.

Viņš norādīja, ka VVD lēmumu "Nulles depozīts" pašlaik respektē, taču ir saskatāmas atsevišķas detaļas, kuras, "Nulles depozīta" ieskatā, nav precīzi izvērtētas, tostarp tas attiecas uz uzņēmuma iesniegto loģistikas piedāvājumu.

Salnājs atzīmēja, ka no VVD puses būtu vēlējies pretīmnākošāku attieksmi, tostarp informēšanu par piedāvājuma neprecīzu aizpildīšanu vai kādu konkrētu detaļu neizprašanu.

Jau ziņots, ka VVD otrdien paziņoja, ka par dzērienu iepakojuma depozīta sistēmas operatoru izvēlēta SIA "Depozīta iepakojuma operators". Septiņu gadu līgumu ar minēto uzņēmumu plānots noslēgt janvārī.

VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga preses konferencē vēstīja, ka "Depozīta iepakojuma operators" atbilst normatīvu prasībām un ieguvis visvairāk punktu kvalitātes kritēriju vērtēšanas posmā.

Latvijā depozīta sistēmu plānots ieviest 2022. gada 1. februārī.

"Nulles depozīts" komercreģistrā iegrāmatota 2020.gada 17.septembrī, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas pamatkapitāls ir 9600 eiro, bet tās īpašnieki ir "Zaļā josta" (36,46%), Latvijas Tirgotāju asociācija (36,46%), AS "BAO" (20,83%), SIA "Zlaukts" (1,04%), SIA "Markol" (1,04%), SIA "Wingo Deposit" (1,04%), SIA "MobillyTX" (1,04%), AS "Latvijas balzams" (1,04%) un SIA "Amrita Water Europe" (1,04%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!