Foto: DELFI
Interaktīvo azartspēļu un derību organizētājs SIA "Optibet" pērn nopelnījis 10,5 miljonus eiro, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"Optibet" pērn savu darbību veica tiešsaistē, kā arī 11 derību likmju pieņemšanas vietās.

Kā teikts iesniegtajā pārskatā, 2019. gadā "Optibet" aktīvi paplašināja likmju pieņemšanu, izmantojot tiešsaistes pakalpojumus, kā arī interneta vietnē pieejamo interaktīvo spēļu klāsts regulāri tika papildināts ar jaunām kazino tipa spēlēm. Fakts, ka Finanšu Ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija aktīvi turpināja nelicencēto tiešsaistes azartspēļu organizatoru bloķēšanu, sniedza iespēju palielināt uzņēmuma kopējo gada apgrozījumu un piesaistīt lielāku jaunu klientu skaitu, teikts pārskatā.

SIA "Optibet" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 26,57 miljonus eiro, kas ir par 27% vairāk nekā 2018 .gadā, savukārt peļņa palielinājusies par 1%, pieaugot līdz 10,50 miljoniem eiro.

Kā norādījis uzņēmums, pieaugums saistīts ar pieaugošo tiešsaistes klientu skaitu, kā arī uzņēmuma iepriekšējā gadā veiktajiem ieguldījumiem tehnoloģijās un cilvēkresursos. Uzņēmuma vadība iesniegtajā pārskatā norādījusi, ka 2020.gadā paredzēts paplašināt piedāvājumu interaktīvajā vidē, turpinot piesaistīt jaunus interaktīvo spēļu piegādātājus.

Šie plāni gan varētu neīstenoties, jo šā gada 20. martā Saeimas pieņemtais likums apturējis ne vien fizisko azartspēļu licences, bet arī to darbību interaktīvajā vidē. Sekas, neņemot vērā vīrusa Covid-19 jau radītos zaudējumus, uz šo tautsaimniecības nozari būs neatgriežamas. Ne tikai uzņēmuma ietvaros, bet arī valstiski – šīs nozares uzņēmumi 2020. gadā nodokļu veidā valsts budžetā būtu iemaksājuši teju 20 miljonus eiro, portālam "Delfi" sacīja "Optibet" reģionālais vadītājs Dainis Niedra.

"Vēl jo vairāk – likuma ierobežojumi paver iespēju nelicencēto azartspēļu vietnēm, kas varēs netraucētas turpināt darbību Latvijā, un iedzīvotāji turpinās tās izmantot internetā arī Covid-19 pandēmijas laikā, turklāt ar vēl lielāku jaudu nekā līdz šim. Bez tam, visi ieņēmumi nonāks nelicencēto operatoru makos. Tie, kas vēlēsies izklaidēties, izmantojot interaktīvās azartspēles, atradīs iespēju kā to izdarīt, tikai tagad tas notiks izmantojot nedrošās, nelicencētās vietnes, kas nepakļaujas atbildīgas spēles principiem un nenodrošina laimesta izmaksu pilnā apmērā, nemaksā nodokļus, nerunājot jau par personas un bankas kartes datu drošību," sacīja Niedra.

Pagājušajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 117 darbinieki.

SIA "Optibet" reģistrēts 1999. gadā un pieder zviedru "LIFLAND GAMING AB".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!