Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Lai palīdzētu Ukrainas karā skartajiem bērniem, sievietēm un vīriešiem darbību sākusi “Labdarības izsole Ukrainas cilvēkiem”, informē "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Viņš skaidro, ka izsoles ietvaros ir izveidota platforma "ukrainascilvekiem.lv", kurā ikviens, kurš vēlas paust savu atbalstu, var gan pieteikt izsolei savu produktu vai pakalpojumu, par to saziedoto naudu automātiski ziedojot labdarības izsoles mērķim, gan arī iegādāties kādu no izsolāmajiem produktiem vai pakalpojumiem.

Arī šajā gadījumā par produktu vai pakalpojumu samaksātā nauda pilnā apmērā nonāks līdz Ukrainas cilvēkiem.

Ziedotās naudas caurskatāmību garantē sadarbība ar "Ziedot.lv", kā ietvaros ik katrs caur "ukrainascilvekiem.lv" veiktais ziedojums automātiski nonāk "Ziedot.lv" kontā un tiek novirzīts labdarības programmai "Ukrainas cilvēkiem".

Tālāk nauda tiek izmantota divos virzienos - pirmkārt, lai sagādātu pārtiku, medikamentus, nakts redzamības aprīkojumu, ģeneratorus, degvielu un citas nepieciešamās lietas Ukrainā palikušajiem cilvēkiem, kas pašaizliedzīgi turpina cīņu par savu un savas dzimtenes brīvību, otrkārt - lai sniegtu pirmo palīdzību Latviju sasniegušajiem ukraiņu kara bēgļiem, atbalstot viņus ar pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem.

"Lai arī cik ļoti mēs ceram, ka situācija Ukrainā kuru katru brīdi varētu rimties, jau tagad ir skaidrs, ka nodarīto postījumu apjomi ir tik milzīgi, ka būs nepieciešams ļoti ilgs laiks, lai Ukraiņu cilvēki varētu atgriezties daudz maz normālā dzīvē. Līdz ar to labdarības izsoles tiek plānotas kā ilgtermiņa iniciatīva, atbalstot Ukrainas cilvēkus, cik ilgi vien tas būs nepieciešams," komentē idejas autore Agnese Pumpure.

"Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne piebilst, ka Latvijas iedzīvotāju pilsoniskā aktivitāte ir apbrīnojama, ikviens ir gatavs ziedot savu darbu, savus produktus, lai atbalstītu Ukrainas cilvēkus cīņā par savu valsti.

"Ļoti novērtējam labdarības izsoles iniciatīvu, kurā spēkus apvienoja brīvprātīgie, "Draugiem.lv" grupa un "PērkamKopā" portāls. Visi iegūtie ziedojumi par dažādiem produktiem un pakalpojumiem izsoļu portālā www.ukrainascilvēkiem.lv, 100% apjomā nonāks "Ziedot.lv" labdarības programmai "Ukrainas cilvēkiem"," skaidro Ošāne.

Labdarības izsoles iniciatīva tiek organizēta uz brīvprātības principa, idejas vārdā kopā sanākot vairākiem brīvprātīgajiem, kā arī pateicoties "Draugiem Group" un "PērkamKopā" tehniskajam un informatīvajam atbalstam un "Ziedot.lv" atbalstam, koordinējot lietderīgu un jēgpilnu ziedojumu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!