Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Eiropas Komisija (EK) izskata dažādas iespējas, kā rīkoties pēc Eiropas Savienības (ES) Vispārējās tiesas sprieduma atcelt lēmumus, ar kuriem komisija atbalstīja valsts atbalsta piešķiršanu Vācijas aviokompānijai “Lufthansa” un Ziemeļvalstu aviokompānijai SAS pandēmijas radīto ierobežojumu pārdzīvošanai.

To intervijā "Delfi Bizness" ceturtdien sacīja EK priekšsēdētājas izpildvietniece, konkurences komisāre Margrēte Vestagere, kura viesojas Latvijā. Valsts atbalstu, kura sniegšanai ir nepieciešama zaļā gaisma no EK, lai tādējādi ES vienotajā tirgū netiktu kropļota konkurence, pandēmijas laikā saņēma vairākas aviokompānijas. Vestagere ir pārliecināta, ka valsts atbalsts tām bija nepieciešams, un valstīm bija jāsniedz atbalsts uzņēmumiem un iedzīvotājiem, kad tās lūdza vienus pārtraukt darbību un otrus palikt mājās.

Vestagere, kura gan pati vēl nav iepazinusies ar spriedumiem, norādīja, ka pastāv vairākas tālākās rīcības iespējas.

"Ja mums ir negatīvs spriedums, tad mēs to varētu pārsūdzēt. Mēs varam izskatīt lēmumu un izvērtēt, vai mēs varam to pielāgot," sacīja Vestagere, skaidrojot, ja tiesa ir pateikusi, ka EK būtu vajadzējis rīkoties citādāk, tad komisija

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!