Foto: LETA
Sabiedriskā balsojumā par 2011. gada Eiropas Cilvēku Latvijā kļuvis Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs, informē Eiropas Kustība Latvijā.

"Stankeviča atbilstību augstajam 2011. gada Eiropas cilvēka titulam apliecina gan viņa daudzpusīgā izglītība, gan domāšanas plašums, atvērtība un atbildīgums. Viņam piemīt spēja iedrošināt pilnveidot sevi un mainīt sabiedrību atbilstoši Eiropas augstajām intelektuālajām un morālajām pamatvērtībām," uzrunā par 2011. gada Eiropas Cilvēku Latvijā sacīja LU Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo un politisko pētījumu institūta vadošā pētniece, profesore Skaidrīte Lasmane.

Balsotāji, izvirzot Zbigņevu Stankeviču 2011. gada Eiropas Cilvēka Latvijā titulam, norādījuši, ka "ar savu eiropeisko stāju un attieksmi [viņš] devis atsvaidzinoši dzidru, mūsdienīgu un vienlaikus dziļu atspērienu baznīcai, ticīgajiem un sabiedrībai kopumā." "Laikmetīgs Baznīcas vadītājs, kura darbība veicina pozitīvu procesu norisi, sadraudzību konfesiju vidū, dara sabiedrību saliedētāku," norādījuši balsotāji, atzīstot, ka "šis cilvēks ir patiess, runā patiesi un dara patiesi". "Viņš ir gudrs un ar labu sirdi, prot uzrunāt visdažādākos laikabiedrus," norādījuši balsotāji.

Kopumā šogad Gada Eiropas Cilvēka Latvijā titulam izvirzīti vairāk nekā 35 kandidāti, kas katrs savā veidā pagājušā gadā izcēlies un devis savu artavu eiropeisku ideju un vērtību veicināšanā. Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš atzīst: "Interesanti, ka uz krīzes beigu pusi saņemti īpaši daudz balsojumi par cilvēkiem, kas nav saistīti ar politiku, tomēr devuši lielu ieguldījumu Latvijas integrācijā Eiropā un Eiropas integrāciā Latvijā.Nenoliedzami katrs no izvirzītajiem kandidātiem būtu pelnījis plašāku sabiedrības atzinumu par paveikto."

Balsošana par Gada Eiropas Cilvēku tiek rīkota jau četrpadsmito reizi. Pasākuma mērķis ir godināt cilvēku, kurš, pēc sabiedrības domām, ar saviem darbiem aizvadītajā gadā visvairāk ir veicinājis Latvijas integrāciju Eiropā un Eiropas integrāciju Latvijā.

Pasākumu organizē Eiropas Kustība Latvijā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecībai Latvijā atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!