Foto: LETA

Par energobūvniecības uzņēmuma SIA "Reck" valdes priekšsēdētāju iecelts kādreizējais AS "Latvenergo" vadītājs Āris Žīgurs, informēja "Reck" pārstāvji.

"Esmu nolēmis pieņemt "Reck" akcionāru piedāvājumu stāties uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā. Apzinos, ka šis ir nozarei un uzņēmumam izaicinošs laiks. No vienas puses milzīgs izmaksu pieaugums nozarē kopumā, kas ietekmē uzņēmuma ikdienas darbību un nākotnes plānus. No otras puses – šis ir iespēju laiks, "Reck" savu profesionalitāti turpinot pierādīt dažādos investīciju projektos, kas plānojas ne tikai Baltijas, bet Eiropas mērogā," saka Žīgurs.

Viņš šajā amatā nomainījis Viesturu Kaģi.

Jaunais "Reck" valdes priekšsēdētājs no 2010. gada līdz 2020. gadam bijis "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs, savukārt pirms tam ilgstoši bija AS "Rīgas siltums" prezidents. Ieguvis inženierzinātņu doktora zinātnisko grādu Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), kā arī maģistra profesionālo grādu uzņēmumu un organizāciju vadīšanā RTU Rīgas Biznesa skolā.

"Reck" reģistrēts 2004. gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 7100 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2020. gadā bija 29,054 miljoni eiro un peļņa 397 443 eiro. "Reck" 35% daļu pieder AS "A.C.B.", 25% - SIA "GK2V In", bet 40% pieder SIA "Topos L". Kompānijas patiesais labuma guvēji ir Viesturs Kaģis un Elizabete Kola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!