Foto: DELFI
Pirmdien notiekošajā VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" akcionāru sapulcē par lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāju nolemts iecelt Aldi Mūrnieku, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā.

Mūrniekam līdz šim bija uzticēti lidostas valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāja pienākumi. Viņš pirms tam divus gadus bijis uzņēmuma valdes loceklis. Viņam ir ievērojama pieredze lidostas darba organizācijā, kā arī profesionālas zināšanas aviācijas jomā.  

Tāpat lidostas "Rīga" akcionāru sapulcē nolemts samazināt valdes locekļu skaitu no sešiem uz pieciem, jo pēc Mūrnieka iecelšanas valdes priekšsēdētāja amatā viņa iepriekšējai valdes locekļa vietai jauns kandidāts netiks meklēts. Tādējādi darbu lidostas valdē turpinās arī visi līdzšinējie valdes locekļi - Andis Damlics, Kaspars Ozoliņš, Ilona Līce un Antra Duntava.

Līdzšinējais lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse oktobra vidū tika atbrīvots no amata un par viņa amata pienākumu izpildītāju līdz jauna vadītāja atrašanai tika iecelts Mūrnieks.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis iepriekš paskaidroja, ka uzticības zaudēšana Luhsem ir saistīta ar to, ka lidostas valdes priekšsēdētājs nav spējis panākt konstruktīvu sadarbību ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic", lidostai nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un izveidot jaunus galamērķus, kā arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiek plānotajā laikā.

Luhse lidostas valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīja no 2010.gada decembra vidus.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. Tās vienīgā īpašniece ir valsts. Pērn gadā kopumā lidosta "Rīga" apkalpoja 5,107 miljonus pasažieru, kas bija par 9,5% vairāk nekā 2010.gadā. 2011.gadā par 7% pieauga apkalpoto gaisa kuģu skaits (72 855 gaisa kuģi) un par 3% - apkalpoto kravu skaits (12 665 tonnas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!