Foto: Publicitātes foto

Pandēmijas izraisītā krīze liek uzņēmējiem meklēt alternatīvus veidus uzņēmējdarbības attīstībai. Eksports ir viena no šādām iespējām – pārdevēju skaits no Latvijas "eBay" tirdzniecības platformā pēdējo trīs mēnešu laikā ir palielinājies par 50%, informē "eBay".

Noteiktās "eBay" platformas kategorijās Latvijas pārdevēji pandēmijas periodā ir piedzīvojuši ievērojamu tirdzniecības apjomu pieaugumu. Vispārdotākais preču veids, ko Latvijas pārdevēji piedāvā, ir miega līdzekļi, kur novērojams pat 1128% pieaugums. Arī videospēļu kategorijā ir novērojams pieaugums par 80%, kā arī 17% un 78% pieaugums interjera priekšmetu un mēbeļu un augu un stādu kategorijā. Visaktīvākie Latvijas preču patērētāji dzīvo ASV, Apvienotajā Karalistē, Vācijā, Kanādā un Francijā – laikā no 2020. gada marta līdz maijam viņi iegādājušies vairāk nekā 200 000 dažādu preču.

"eBay" globālo jauno tirgu ģenerāldirektors Iļja Kretovs teic, ka pandēmijas izraisītā krīze liek uzņēmējiem meklēt alternatīvus veidus uzņēmējdarbības attīstībai. Eksports ir viena no šādām iespējām – pārdevēju skaits no Latvijas pēdējo trīs mēnešu laikā ir palielinājies par 50%.

"Latvijas strauji augošais tirgus "eBay" šobrīd ir īpaši svarīgs – tajā ir ļoti labs eksporta potenciāls un unikāli produkti, ko piedāvāt pārējai pasaulei. Latvijā ir aptuveni 8000 aktīvu pārdevēju, un daudzi no tiem jau vairāk nekā 10 gadus ir būvējuši savu biznesu kopā ar "eBay"," norāda Kretovs.

"eBay Inc." ir globāla mēroga tiešsaistes tirdzniecības uzņēmums, kura vadībā darbojas arī "Marketplace', "StubHub" un "Classifieds" platformas. Kompānija tika dibināta 1995. gadā Sanhosē, Kalifornijā. 2019. gadā "eBay" biznesa klientu bruto apgrozījums sasniedza 90 miljardus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!