Foto: LETA
Francijas aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Corum Asset Management" pārvaldītais "Eurion Fonds" no "Baltic RE Group" iegādājies pie Rātslaukuma esošo biroju ēku Kamarina nams, Kungu ielā 1, Vecrīgā, informēja "Baltic RE Group" pārstāvji.

Darījumā iesaistītās puses neatklāja darījuma summu.

Ēka Kungu ielā 1 ir otrā "Corum Asset Management" investīcija Latvijā. 2018. gadā "Corum Asset Management" iegādājas "Elko" centrālo biroju ēku Rīgā.

"Baltic RE Group" valdes priekšsēdētājs Džovanni dalla Zonka informēja, ka "Baltic RE Group" turpinās investēt reģionā un jau pašreiz strādā pie jauniem projektiem.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Kamarina nams jeb biroju un veikalu ēka Kungu ielā 1, kas celta uz bijušā Kamarina nama pamatiem, tika atklāta 2001. gadā. Vēsturiski nams celts 18. gadsimta beigās Rīgas rātskungam Holanderam, bet vālāk tas pārgājis tirgotāja Kamarina īpašumā, no kā arī cēlies nama nosaukums "Kamarina nams". Ekas projekta attīstītājs 2001. gadā bija SIA "Domus".

"Baltic RE Group" darījumā konsultēja "Catella Corporate Finance" un "Ecovis Convents" juridiskais birojs, savukārt "Corum Asset Management" pārstāvēja "Cobalt".

"Corum Asset Management" ir Francijā reģistrēts aktīvu pārvaldes un ieguldījumu uzņēmums, kas investē nekustamajos īpašumos Eiropā. Fonda kopējo pārvaldīto aktīvu apjoms uz 2020. gada beigām pārsniedz trīs miljardus eiro.

Iepriekš 2015. gadā "Baltic RE Group" pārstāvji paziņoja par ieceri Kaļķu ielu Rīgā pārveidot par ģimenēm draudzīgu iepirkšanās ielu, tāpēc Vecrīgā tika iegādātas vairākas ēkas par kopējo summu 28 miljoni eiro. Kompānijai piederēja nekustamie īpašumi Kaļķu ielā 6, Kaļķu ielā 12/14, Kaļķu ielā 15, Kungu ielā 1, kā arī Krāmu ielā 2 un Šķūņu ielā 19.

Kopš 2008. gada "Baltic RE Group" iegulda Baltijā un uzņēmuma darbības modelis paredz vēsturisku ēku iegādi aktīvākajās tirdzniecības ielās un stratēģiski nozīmīgos punktos un šo namu renovācijas darbus, pēc tam iznomājot telpas maksātspējīgiem nomniekiem.

2019. gadā "Baltic RE Group" strādāja ar 1,817 miljonu eiro apgrozījumu un guva 940 657 eiro peļņu. "Baltic RE Group" reģistrēta 2013. gadā, un tās pamatkapitāls ir 29 miljoni eiro. Uzņēmuma patieso labuma guvēju noskaidrot nav iespējams, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!