Foto: LETA

Pasažieru pārvadātājs pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" šogad paredz apgrozījuma pieaugumu līdz 66 miljoniem eiro, intervijā sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

Viņš norādīja, ka uzņēmuma šā gada budžets ir apstiprināts un tajā ir paredzēts apgrozījuma pieaugums. Ja pērn apgrozījums bija aptuveni 63 miljoni eiro, tad šogad plānoti 66 miljoni eiro.

"Budžets ir apstiprināts, un plānotais apgrozījums ir krietni vien lielāks nekā pērn – 66 miljoni eiro. Pārsvarā tas ir saistīts ar to, ka šajā budžetā esam iekļāvuši modernizēto dīzeļvilcienu atgriešanos ekspluatācijā, kas nozīmē pilnīgi citus nolietojuma atskaitījumus, jo šo vilcienu vērtība pēc modernizācijas būs krietni pieaugusi. Tāpat arī attiecībā uz to ekspluatācijas izmaksām, remontiem u.tml. parādās tādas korekcijas, kas nedaudz audzēs mūsu pašizmaksu. Tāpat, ņemot vērā pārēju uz zonu principu biļešu cenu aprēķināšanā, paredzam lielākus biļešu ieņēmumus aptuveni par 400 tūkstošiem," klāstīja Lubāns.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka pērn "Pasažieru vilciens" provizoriski strādāja ar 63 miljonu eiro apgrozījumu un gadu noslēdza ar peļņu.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas Dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!