Foto: Shutterstock

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina pašvaldības līdz 17. maijam pieteikties atbalstam energoefektivitātes pasākumiem zema enerģijas patēriņa ēkām, informēja VARAM.

Konkursā pieejamais finansējums ir 23 miljoni eiro, no kuriem 15 miljoni eiro ir paredzēti jaunu zema enerģijas patēriņa ēku būvniecībai un astoņi miljoni eiro – esošu ēku pārbūvei vai atjaunošanai par zema enerģijas patēriņa ēkām.

Ja tiek būvēta jauna ēka, tad vienam projektam pieejamais finansējums ir septiņi līdz 15 miljoni eiro, bet esošo ēku pārbūvei vai atjaunošanai par zema enerģijas patēriņa ēkām jeb tā saucamajiem mazajiem projektiem vienam projektam pieejamais finansējuma apjoms ir no 400 000 eiro līdz diviem miljoniem eiro.

Projektu konkursa mērķis ir samazināt oglekļa dioksīda emisijas. Jaunā ēkā enerģijas patēriņš apkurei uz ēkas aprēķina platību gadā nevarēs pārsniegt 35 kilovatstundas uz kvadrātmetru, bet atjaunojamās un pārbūvējamās ēkās nevarēs pārsniegt 40 kilovatstundas uz kvadrātmetru.

Projekta iesniedzēji var būt pašvaldības vai to iestādes, vai valsts tiešās pārvaldes iestādes. Projekts būs jāīsteno trīs gadu laikā no līguma spēkā stāšanās dienas.

Vienā projekta iesniegumā var ietvert aktivitātes, kuras paredzēts īstenot vienā ēkā, izņemot gadījumu, ja ēkas ir savienotas vai funkcionāli saistītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!