Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Iepirkumu uzraudzības biroja rezultātu paziņojumu monitorings liecina, ka konkursā par pasažieru autobusa iegādi Pāvilostas pašvaldības vajadzībām uzvarējusi SIA "Domenikss". Konkursa līgumcena ir 72,975 tūkstoši eiro, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

Noslēgtā līguma informācija rāda, ka pašvaldība iegādājusies autobusu "Mercedes-Benz Sprinter 519DI". Autobusu SIA "Domenikss" apņēmusies piegādāt 180 dienu laikā no līguma parakstīšanas dienas.

"Lursoft" dati rāda, ka Benitai Danilenko piederošais auto tirdzniecības uzņēmums "Domenikss" šogad uzvarējis trīs publisko iepirkumu konkursos. Tostarp Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra konkursā par lidlauka ugunsdzēsības un glābšanas darbu automobiļa un operatīvā medicīniskā transportlīdzekļa piegādi, kā arī "Domenikss" bijis viens no uzņēmumiem, kurš uzvarējis konkursā par CSDD transportlīdzekļu tehnisko apkopi un remontu.

"Domenikss" 2019. gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 7,43 miljonus eiro. "Lursoft" izziņas dati rāda, ka iedzīvotāju ienākuma nodoklī uz vienu darbinieku "Domenikss" aizvadītajā gadā samaksājis 3,76 tūkstošus eiro, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 7,56 tūkstošus eiro.

Salīdzinot ar citiem nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, redzams, ka "Domenikss" veikto nodokļu iemaksu apjoms uz vienu nodarbināto pērn bijis par aptuveni 40% augstāks nekā nozarē vidēji. Automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu tirdzniecības nozare 2019. gadā kopējos maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 130,37 miljonus eiro. Nozares uzņēmumu vidējais samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodoklis uz vienu darbinieku 2019. gadā bija 2,66 tūkstoši eiro, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas uz vienu darbinieku – 5,32 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!