Foto: Publicitātes foto

Janvāra izskaņā spēkā stājies Uzņēmumu reģistra valsts notāra lēmums par SIA "Jogurts Jogijs" darbības izbeigšanu, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Līdz ar uzņēmuma darbības izbeigšanu sabiedrības likvidācijā ieinteresētās personas aicina iesniegt komercreģistra iestādei pieteikumu par likvidatora iecelšanu.

Uz 2019. gada 26. janvāri "Jogurts Jogijs" bija 33 102 eiro nodokļu parāds, liecina Valsts ieņēmumu dienestā pieejamā informācija.

Ražošanu "Jogurts Jogijs" pārtrauca jau 2012. gada sākumā, jo energoresursu cenu kāpums sadārdzināja jogurta ražošanas izmaksas, taču lielveikali nevēlējās iegādāties "Jogiju" par augstāku cenu.

2016. gadā pārdošanā nonāca "Jogija" ražotne Ogres novada Krapes pagastā. Zemesgrāmatā pieejamā informācija liecina, ka īpašuma tiesības no SIA "Gosupi" 2017. gadā par 68 718 eiro pārņēma SIA "Hiponia".

Taču 2018. gada martā "Hiponia" īpašumu par 73 259 eiro pārdeva SIA "B2kapital". Šis uzņēmums pieder Luksemburgā reģistrētai firmai "B2kapital Holding S.a.r.l.". Uzņēmuma padomē strādā divi Norvēģijas pilsoņi, kā arī viens Somijas pilsonis. Savukārt valdē strādā Gints Treijs un Māris Beidekalns.

Ogres novada Krapes pagasta "Gosupos" ražotais jogurts "Jogijs" vairākus gadus bija viens no jogurta tirgus līderiem aiz AS "Tukuma piens". Uzņēmumus produkciju vēlējās eksportēt arī uz Krieviju, taču nesaņēma nepieciešamo sertifikātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!