Foto: Privātais arhīvs

Katru svētdienu "Delfi Bizness" piedāvā nelielu sarunu ar kādu no biznesa vides pārstāvjiem par pašreizējām aktualitātēm, ceļu uz panākumiem, nākotnes plāniem un dzīves laikā gūtajām atziņām. Uzņēmums "SpirulinaNord", kurā Agnese Stunda-Zujeva ir līdzīpašniece, audzē Latvijā unikālu produktu spirulīnu (mikroaļģi). Spirulīna ir tā sauktais superprodukts, kas iekārots visā pasaulē. Paralēli biznesam Agnese Stunda-Zujeva ir arī mamma trīs bērniem, zinātniece un pasniedzēja Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU).

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

"Planētu izglābs tie, kas pratīs radīt ekoloģiskākus un ekonomiskākus risinājumus," uzsver Agnese Stunda-Zujeva.

Sarunā ar "Delfi Bizness" viņa stāsta: "Daudzi netic, bet spirulīnas audzēšanas sistēmu esam uzbūvējuši paši savām rokām pēc pašu dizaina pilnīgi no nulles – nevienam nav tādas audzētavas." Un arī svaigās spirulīnas dzērieni ir inovācija pasaules mērogā.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Latvijā ir salīdzinoši maz pētnieku, kas ir kļuvuši par uzņēmējiem. Tā ir mana lielākā atšķirība. Pēc 15 gadus ilga darba diezgan kardināli nomainīju gan jomu – no keramikas uz biotehnoloģiju –, gan zinātni universitātē uz zinātnē balstītu uzņēmējdarbību.

Doktora disertāciju izstrādāju par jaunu, ļoti daudzsološu implanta materiālu, bet, lai materiālu ieviestu praksē, ir jāveic ilgstoši klīniskie novērojumi. Sapratu, ka sava darba rezultātu vēlos redzēt pielietotu krietni ātrāk. Tāpēc pievērsos biotehnoloģijai. Mikroaļģe spirulīna man ir ideāls produkts – ātri redzams rezultāts un nav jāgaida vairāki mēneši, līdz būs vai nebūs kaut kas izaudzis, atšķirībā no zemenēm vai kartupeļiem.

Tehnoloģiju un jaunuzņēmumu vidē sieviešu nav daudz. Latvijā aļģes īpaši nepazīst un ir maz biotehnoloģiju uzņēmumu, tāpēc parasti ir interese, ko mēs īsti piedāvājam. Turklāt, lai arī bioreaktoru būve ir diezgan sarežģīta, ikviens spēj saprast produktu – garšīgs un veselīgs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!