Foto: Publicitātes foto

Latvijas polietilēntereftalāta (PET) materiālu pārstrādātājs AS "PET Baltija" paziņojis par vienošanos iegādāties Čehijas vadošo šķiedru ražotāju "Tesil Fibres" s.r.o, kas ir "Silon" s.r.o. meitasuzņēmums, "Delfi Bizness" informēja uzņēmumā.

Pēc darījuma pabeigšanas šīs investīcijas būs vienas no lielākajām, ko Latvijas uzņēmumi veikuši Čehijā, tomēr darījuma summa atklāta pagaidām netiek. Darījums varētu noslēgties septembra laikā.

Vertikāli integrētā darījuma rezultātā "PET Baltija" ieņēmumi palielināsies par vairāk nekā 50%, turklāt uzņēmums kļūs starptautisks. Savukārt uzņēmumam "Silon" šis darījums ļaus pilnībā pievērsties polimēru industrijas kompozīta sakausējumu ražošanai un attīstībai.

Šķiedru ražošana ir bijusi viena no "SILON" s.r.o. darbības jomām Čehijas reģionā Planā (Planá nad Lužnicí) kopš 1966. gada. Uz "Tesil Fibres" nodalītā šķiedras ražošanas saimnieciskā darbība nodrošina Čehijā apjomīgāko PET šķiedras ražošanu, gada jaudai sasniedzot 33 000 tonnu un nodarbinot 150 darbinieku. "Tesil Fibres" ir lielākais piegādātājs Eiropas tirgū autobūves, higiēnas, tekstila un mēbeļu industrijas segmentos, un tas ir labi zināms ar saviem visaugstākās kvalitātes standartiem. Pagājušajā gadā šķiedru pārdošanas apjomi sasniedza 27 miljonus eiro.

"PET Baltija" valdes priekšsēdētājs Salvis Lapiņš norāda, ka līdz ar šo darījumu "PET Baltija" kļūs par vienu no vadošajiem starptautiskajiem PET pārstrādātājiem. "Mēs saskatām un novērtējam augsto "Tesil Fibres" izaugsmes potenciālu, kā arī tā dedzīgo profesionāļu komandu. Ciešā sadarbībā ar šo komandu un citām ieinteresētajām pusēm turpināsim uzņēmuma attīstību, paātrinot tā izaugsmi un sniedzot papildu vērtību visiem iesaistītajiem. Nodrošinot savā kategorijā augstākās kvalitātes PET otrreizējo izejmateriālu piegādi, plānojam sniegt būtisku ieguldījumu "Tesil Fibres" darbības izaugsmē, veidojot papildu pievienoto vērtību. Jāuzsver, ka līdz ar minēto darījumu palielināsies arī pārstrādātā PET materiāla apjoms," Lapiņš.

"INVL Baltic Sea Growth Fund" izpildpartnere un "PET Baltija" padomes priekšsēdētāja Deimante Korsakaite uzsver, ka vienošanās par uzņēmuma iegādi nostiprina "INVL Baltic Sea Growth Fund" mērķi ar organiskas izaugsmes un iegādes darījumu palīdzību ievērojami paplašināt "PET Baltija" darbību.

"Kopš mūsu ieguldījuma veikšanas "PET Baltija", tā savus ieņēmumus ir dubultojusi un jau šobrīd uzņēmums ir ceļā uz organiskas biznesa izaugsmes projekta pabeigšanu, tādējādi trīskāršojot pārtikas nozarē izmantojamu PET produktu ražošanas jaudu. Savukārt ar šo darījumu "PET Baltija" nostiprināsies kā starptautisks, vertikāli integrēts spēlētājs, kas apņēmies veicināt ilgtspēju un nodrošināt ar vidi saistīto jautājumu risināšanu. Tas uzņēmumam ir būtisks solis, kas palīdzēs tam sasniegt vismaz 100 miljonu eiro ieņēmumus jau tuvā nākotnē," pauž Korsakaite.

Savukārt Silon" s.r.o. izpilddirektors Šuhrats Saidovs atzīmē, ka pēc virknes konsultāciju un paplašinātas tirgus izpētes tika nolemts, ka šķiedru ražošanas jomā vislabākā taktika būtu atrast stratēģisko partneri, kurš varētu turpināt šī virziena attīstību. "Priecājamies paziņot, ka esam atraduši risinājumu, kas, mūsuprāt, nodrošinās vislabāko iespējamo rezultātu šķiedru ražošanai Planā, nodrošinot turpmāku attīstību un izaugsmi. "SILON Group" turpmāk savu izaugsmi koncentrēs uz tālāku kompozītu sakausējumu biznesa attīstību," saka Saidovs.

Gan "Silon", gan "PET Baltija" uzsver, ka daļa no vienošanās ietver detalizētu "Tesil Fibres" nodošanas plānu, kas primāri vērsts un nodrošina pakalpojumu nemainību attiecībā uz partneriem, klientiem, piegādātājiem, darbiniekiem un citām ieinteresētajām pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!