Foto: Publicitātes foto
Par Rīgas lidostas piecmiljono pasažieri trešdien kļuva Dace Dižbite-Ose, kas ieradās Rīgā ar nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisu no Oslo, informē lidsabiedrība.

Pirmo reizi starptautiskās lidostas Rīga vēsturē viena kalendārā gada ietvaros lidosta apkalpojusi vismaz piecus miljonus pasažieru, norāda aviokompānija.

"Piecmiljonā pasažiera sagaidīšana ir svētki gan laimīgajai pasažierei, gan lidostai kopumā, jo tas ir nozīmīgs solis mūsu attīstībai. Ar apkalpotiem pieciem miljoniem pasažieru gadā tuvojamies tādām lidostām, kā Varšava vai Sanktpēterburga," uzsver starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss pauž gandarījumu par lidostas "Rīga" izaugsmi un norāda, ka nacionālā lidsabiedrība plāno "būt tās attīstības dzinējspēks arī pēc lidmašīnu flotes modernizēšanas un maršrutu tīkla uzlabošanas". ""airBaltic" turpinās attīstīt pasažieru plūsmu Ziemeļu tranzītmezglā Rīgā," uzsver Gauss.

Dace Dižbite-Ose ieradās Rīgā ar saviem bērniem – Martinu (18) un Selmu (15). Starptautiskā lidosta "Rīga" piecmiljonai pasažierei dāvāja iespēju turpmāk izmantot lidostas klientu privilēģijas, izmantojot "RIX Club" karti.

Laimīgo pasažieri sveica arī lidostas sadarbības partneri – aviokompānija "airBaltic" dāvināja lidojumu 2 personām biznesa klasē uz jebkuru no aviosabiedrības galamērķiem, "airBaltic" jaunās kurpes un kalendāru. Savukārt lidostas komercplatību apsaimniekotājs "TAV Airports" pasažierei pasniedza dažādu preču dāvanu grozu.

Lidosta atgādina, ka četrmiljono pasažieri starptautiskā lidosta "Rīga" sagaidīja 2009.gada 21.decembrī, trīsmiljono pasažieri– 2007.gada 10.decembrī, otrmiljono pasažieri – 2006.gada 17.oktobrī, savukārt pirmo miljonu starptautiskā lidosta "Rīga" sasniedza 2004.gada 13.decembrī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!