Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizvadītajā piektdienā, 21. augustā, reģistrētas izmaiņas izdevēja SIA "Dienas žurnāli" pamatkapitālā, kurš ticis palielināts, liecina "Lursoft" Klientu portfeļa publicētā informācija.

"Lursoft" dati rāda, ka uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs SIA "SM Investīcijas" savu ieguldījumu izdevēja pamatkapitālā palielinājis no līdzšinējiem 0,90 miljoniem eiro līdz 1,45 miljoniem eiro.

SIA "SM Investīcijas" īpašnieki un reizē arī patiesie labuma guvēji ir Jānis Maršāns un Jānis Svārpstons.

Gada pārskata informācija liecina, ka SIA "Dienas žurnāli" 2019. gadā apgrozījuši 2,25 miljonus eiro un gadu noslēguši ar 217 358 eiro lieliem zaudējumiem.

Ar zaudējumiem izdevniecība strādā jau kopš 2009. gada. Pērn izdevniecība izdeva deviņus mēneša žurnālus un vairākus to tematiskos pielikumus, kas pārstāvēti dažādos interešu žurnālu segmentos.

2020. gada pavasarī saistībā ar Covid-19 izplatību un izsludināto ārkārtas situāciju valstī, būtiski kritušies SIA "Dienas Žurnāli" gūtie žurnālu mazumtirdzniecības un reklāmas ieņēmumi. Reklāmas ieņēmumu krituma un pulcēšanās ierobežojumu dēļ atcelta speciālizdevumu izdošana un citi projekti, vēsta "Klientu portfelis".

Jau vēstīts, ka SIA "Izdevniecība "Dienas mediji"" īpašnieks Edgars Kots nolēmis iegādāties arī SIA "Dienas žurnāli".

Kots pastāstīja, ka ir notikusi vienošanās par "Dienas žurnālu" īpašnieka maiņu, tomēr darījuma summu Kots neatklāja, norādot, ka tas ir komercnolēpums.

Viņš skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, jo "kopā ir spēks un kopā ir iespējas izdzīvot drukātam medijam".

"Dienas žurnālu" īpašnieka maiņa, saskaņā ar Kota sacīto, pašlaik neparedz redakciju saplūšanu un radošais personāls strādās, "viens otru atbalstot".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!