- Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektora Jāņa Nagļa paziņojumi par iespējamo atkāpšanos no amata neilgi pirms privatizācijas procesa noslēguma ir vērtējami kā bezatbildīgi. Tā pirmdien intervijā Latvijas radio paziņoja Ministru prezidents Andris Šķēle.
Viņš sacīja, ka privatizācijas procesā aktīvāk vajadzētu iesaistīties ekonomikas ministram Vladimiram Makarovam. Tomēr kopumā privatizācijas gaitu Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības kandidātvalstīm, Šķēle novērtēja kā samērā labu.

Jau ziņots, ka Naglis nolēmis mainīt darbu vēl līdz privatizācijas procesa beigām, jo neizjūt gandarījumu par privatizācijas norisi pēdējo divu gadu laikā.

Viņš gatavojas savā amatā nostrādāt līdz pilnvaru termiņa beigām - nākamā gada martam un pēc tam pāriet darbā uz kādu privātu struktūru, kuru pagaidām atturas izpaust.

Pēc PA vadītāja domām, tieši politisko nesaskaņu dēļ pēdējo divu gadu laikā PA nav izdevies pieņemt nevienu izšķirīgu lēmumu par lielo valsts uzņēmumu privatizāciju.

Par nodomu atstāt PA vadītāja posteni Naglis informējis jau šobrīd, lai līdz martam būtu pietiekami daudz laika vienoties par jaunu PA vadītāju un Naglis jau laicīgi varētu savam pēctecim nodot visu informāciju, BNS skaidroja Naglis.

Par savu iespējamo pēcteci PA vadītāja amatā Naglis ir minējis PA valdes locekli Viktoru Šadinovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!