Foto: F64

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uzdevis kompānijai "Media Trade" izbeigt īstenot negodīgu komercpraksi, liecina PTAC publiskotā informācija.

"Media Trade", kas īsteno komercpraksi interneta vietnē www.ololo.lv , uzdots par pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi un aizliegts īstenot paredzamu negodīgu komercpraksi, kuras ietvaros patērētājiem adresētajos distances līguma piedāvājumos un noteikumos tiek noklusēta informācija par preces galvenajām īpašībām, par atteikuma tiesībām, atbilstošs atgādinājums par patērētāja tiesībām līguma noteikumiem nebilstošas preces gadījumā, kā arī atbilstoša informācija par garantiju.

Pēc PTAC vēstītā, kompānija uzdots nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, jo attiecīgajā vietnē patērētājiem nav sniegta informācija par preču galvenajām īpašībām, piemēram, informācija par televizoru, mikroviļņu krāšņu, audio ierīču un citu elektropreču galvenajām īpašībām vietnē vai nu netiek sniegta vispār, ir nepietiekoša vai arī patērētājiem, kuri izvēlējušies lietošanai latviešu valodu, tiek sniegta angļu valodā. Tāpat PTAC secinājis, ka vietnē patērētājiem nav nodrošināta iespēja iepazīties ar līguma noteikumu informāciju, kā arī informāciju par līguma noteikumiem nav iespējams saglabāt vai citādi saņemt uz pastāvīgā informācijas nesēja.

Tāpat vietnē nav sniegta informācija par normatīvajos aktos noteiktajām patērētāju atteikuma tiesībām, savukārt vietnes sadaļā "Garantija" sniegtā informācija neatbilst spēkā esošajām prasībām un ierobežo vai var ierobežot patērētāju likumīgo atteikuma tiesību izmantošanu.

Kompānija "Media Trade" izveidota 2014. gada jūlija beigās. Tās pamatkapitāls ir 2790 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igors Vītols, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

PTAC izskata patērētāju iesniegumus un sūdzības par patērētāju tiesību pārkāpumiem, sniedz juridisku palīdzību patērētājiem un var aizstāvēt tiesā viņu tiesības un ar likumu aizsargātās intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!