Foto: Publicitātes foto

AS "Radio SWH" apgrozījums pērn saglabājies 2018. gada līmenī, bet peļņa palielinājusies par 77,75%, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka uzņēmums 2019. gadā apgrozīja 2,92 miljonus eiro un nopelnīja 181,23 tūkstošus eiro.

Vadības ziņojums liecina, ka 2019. gadā AS "Radio SWH" turpināja paplašināt programmu apraidi, piedaloties NELP konkursos un iegūstot jaunas papildu apraides tiesības reģionos. Sadarbībā ar Liepājas universitāti izveidota pirmā komerciālā studentu radio stacija Latvijā, tāpat arī sadarbībā ar Liepājas universitāti izveidots pirmais mācību kurss Latvijā par radio – "Radio loma mūsdienu sabiedrībā un biznesā". Lekciju cikla pasniedzēji ir "Radio SWH" darbinieki.

2019. gadā "Radio SWH" radio stacijas ir uzrādījušas ievērojamu pieaugumu – radio SWH Plus ir klausītākā radio stacija Latvijā krievu valodā, radio SWH ir otra klausītākā radio stacija Latvijā. Tāpat ievērojamu reitinga pieaugumu ir uzrādījusi programma radio SWH Rock, kas ir klausītāko komercradio staciju desmitniekā, norāda uzņēmums.

"Lursoft" pieejamais AS "Radio SWH" gada pārskats rāda, ka uzņēmumā pērn bija nodarbināti 18 darbinieki.

"Delfi" jau ziņoja, ka ar prokuratūras nozīmēto Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā arestētās mantas pārvaldnieku, Šveices advokātu Rūdolfu Meroni saistīta kompānija "Media Support" tiesā pērnā gada nogalē apstrīdē tai noteikto Latvijas valdības aizliegumu pirkt "Radio SWH" akcijas, vēstīja LTV raidījums "de facto".

"Radio SWH" kā medijs ar plašu tirgus pārklājumu ir atzīts par nacionālajai drošībai nozīmīgu uzņēmumu. Likums paredz, ka šādu uzņēmumu pārdošana var notikt tikai ar valdības atļauju.

Māra Kučinska (ZZS) valdība darījumu apturēja nacionālās drošības interesēs. Kučinskis atklājis, ka valdības lēmums bija vienbalsīgs.

Austrijā reģistrētajai firmai "Baltic News Network GmbH" piederošais "Media Support" 2018. gada rudenī iegādājās Tatjanai Tolstajai piederošos 80% "Radio SWH" akciju. "Latvijas Avīze" tolaik vēstīja, ka darījuma summa esot 2,2 miljoni eiro.

Darījuma mērķis bija pilnveidot biznesa portfeli un turpināt veiksmīgi attīstīt radio potenciālu, aģentūrai LETA iepriekš skaidroja "Media Support" vadītājs Aivars Gobiņš. Viņš apgalvoja, ka "Media Support" savā darbībā ievēro "mediju politiku, kas balstās uz demokrātijas un vārda brīvības principiem".

Kā ''Baltic News Network'' patiesā labuma guvēja Uzņēmumu reģistrā norādīta Urzula Haranda, kas tiek uzskatīta par Meroni uzticības personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!