Foto: LETA

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" sākusi iepirkuma procedūru "Par tiesībām noslēgt vispārīgo vienošanos par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta koda biļešu izplatīšanu".

Tas tiek darīts, lai sabiedriskā transporta pasažieriem būtu iespējas koda biļetes iegādāties pēc iespējas dažādās lietotnēs, kā arī lai nodrošinātu atklātu un godīgu konkurenci, informē uzņēmums. Koda biļete būs pieejama iegādei gan "Rīgas satiksmes" lietotnē, gan citās izplatītāju lietotnēs, kas tiks noskaidrotas iepirkuma procedūras rezultātā. Tādējādi klientiem būs iespēja izvēlēties sev ērtāko biļetes iegādes lietotni.

Koda biļešu izplatītājiem savā pakalpojumā būs jānodrošina koda biļešu tirdzniecība un izmantošana izplatītāja nodrošinātajā mobilajā lietotnē, informēšanu par pārdošanā pieejamajiem koda biļešu veidiem, cenu un lietošanas noteikumiem, klientiem pieejamu atbalsta dienestu, ka arī citas saistītās darbības.

Jaunā koda biļete paplašinās esošo "Rīgas satiksmes" biļešu klāstu un ļaus sabiedriskajā transportā klientiem veikt norēķinus par braucieniem ar viedtālruni tiešsaistes režīmā. Biļete darbosies paralēli esošajai e-talonu sistēmai.

Iekāpjot transporta līdzeklī biļete būs jāaktivizē skenējot kvadrātkodu, kas būs izvietots vairākās vietās pa visu transporta līdzekļa salonu un būs katram transporta līdzeklim atšķirīgs. Gadījumā, ja transportā iekāps kontrolieris, pasažieris lietotnē varēs uzrādīt kontrolierim aktivizēto biļeti .

Atgriežoties pie iepirkuma, pretendentiem piedāvājumi jāiesniedz līdz 2021.gada 24. augustam. No nolikuma izriet, ka iepirkuma priekšmets ir Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta koda biļešu izplatīšana. Iepirkuma procedūras rezultātā pasūtītājs noslēgs vispārīgo vienošanos ar ne vairāk kā trim pretendentiem, kas atbildīs prasībām un kas iesnieguši zemāko starpniecības maksu saskaņā ar finanšu piedāvājumu. Vispārīgā vienošanās tiks noslēgta uz trīs gadiem. Nolikumā paredzēts, ka finanšu piedāvājumā jānorāda biļešu izplatīšanas starpniecības maksa no pārdoto koda biļešu summas, kurai atrēķināts pievienotās vērtības nodoklis. Piedāvātā starpniecības maksa nevar būt lielāka kā 5,5 % (pieci procenti un piecas desmitdaļas procenta).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!