Foto: Shutterstock

Lai atbalstītu kādu mērķtiecīgu un mācībās priekšzīmīgu jaunieti, kuram studiju stipendija ir iztrūkstošais posms starptautiskas biznesa izglītības iegūšanai tepat Latvijā, RBS (RTU Rīgas Biznesa skola) absolventi izveidojuši jaunu stipendiju, informēja RBS Absolventu asociācijas prezidents Jānis Selga.

RBS absolventi nodrošinās šobrīd studiju apmaksu vienam stipendiātam visas bakalaura programmas laikā. Pirmā stipendija tiks piešķirta RBS BITL (Baltic IT Leadership programme) jeb Datorzinātnes un organizāciju tehnoloģijas programmas studentam Emīlam Valdmanim.

Emīls Valdmanis ir aktīvs jaunietis, kuram mācīšanās vienmēr sagādājusi prieku. Tas bijis par iemeslu arī līdzdalībai dažādās aktivitātēs ārpus skolas. Emīlu interesē tehnoloģijas to plašākajā nozīmē. Ar RBS iespējām un BITL programmu Emīlu iepazīstināja Vītola fonds, sekoja pieteikšanās studijām un iespēja būt par vienu no studentiem, kurš apgūst šo programmu.

RBS Absolventu Asociācijas prezidents Jānis Selga: “RBS 2021. gadā nodefinējusi savu stratēģisko fokusu nākamajiem gadiem, paredzot nodrošināt biznesa izglītību tehnoloģiju virzītā pasaulē. Tā ir ļoti nozīmīga RBS apņemšanās, zinot, ka skola uz Latviju atved ASV praktizētas starptautiskas programmas – gan bakalaura, gan profesionālā maģistra. Mēs kā absolventi esam gandarīti, ka RBS ir izglītības inovators Latvijā, kas rada izglītībai un tās attīstībai svarīgus notikumus. Mūsu kā absolventu mērķis ir atbalstīt jauniešus šajos nenoteiktības apstākļos, ļaujot šo pasaules elpu sajust tepat Latvijā. Vēlamies ar savu atbalstu nodrošināt, ka jaunieši saredz izcilas izglītības iespējas, paliek Latvijā un apgūtās pieredzes turpina praktizēt šeit. Aicinu ikvienu RBS absolventu iesaistīties RBS esošo studentu finansiālā un arī nefinansiālā atbalstīšanā, kā arī paldies tiem absolventiem, kas jau atsaukušies šai iniciatīvai. Mūsu kā absolvenu iespēja palīdzēt spožiem jauniešiem, kuri bez šī atbalsta nevarētu iegūtu pasaules līmeņa izglītību, ir būtiska, jo ne visiem pieejams vajadzīgais finansējums. Visa informācija par ziedošanas mērķi un stipendiju veidošanu atrodama RBS Alumni mājaslapā.”

RBS ir dibināta 1991. gadā, sadarbojoties RTU, Bufalo universitātei (ASV) un Otavas universitātei (Kanāda). RBS piedāvā mācības angļu valodā MBA programmās, kur studenti iegūst pasaulē atzītu maģistra profesionālo grādu uzņēmumu un organizāciju vadīšanā, un bakalaura programmās, kur iegūst bakalaura grādu starptautisko uzņēmumu vadīšanā vai datorzinātnē un organizāciju tehnoloģijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!