Foto: LETA
Piena produktu ražotājs AS "Rīgas piena kombināts" sāk ražotnes rekonstrukciju 9,8 miljonu latu vērtībā, pavasarī plānojot dubultot produktu ražošanas jaudu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma pārstāve Irēna Bērziņa.

Uzņēmumā šoruden sākta rekonstrukcija, investējot 14 miljonus eiro jeb 9,8 miljonus latu. Darbus pilnībā plānots pabeigt nākamā gada maijā, un pēc tam ražotnes jaudas pieaugs divkārt.

"Jaunās iekārtas jau tiek uzstādītas, līnijas atklāšana tiek plānota nākamā gada pavasarī. Būs arī vairāki jauni piena produkti, kuru nosaukumi pagaidām ir komercnoslēpums," sacīja Bērziņa.

Viņa arī norādīja, ka RPK noslēdzis sadarbības līgumus ar Vācijas un Dānijas uzņēmējiem. "Dānijā ir īpašas laboratorijas, kur regulāri dodamies izmēģināt jauno preču sortimenta izmēģinājuma partijas. Rīgas ražotnē iekārtas ir tik jaudīgas, ka nevaram atļauties ražot mazas eksperimentālas partijas, piemēram, izmēģinot jaunas saldējuma receptes, tāpēc sadarbojamies ar Dānijas kolēģiem".

Šā gada pirmajā pusē RPK apgrozījums sasniedza 28,9 miljonus latu, kas ir par 16% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā pusē. Pieaugumu nodrošinājis eksports, kas veido 25,7% no kopējā apgrozījuma.

RPK apgrozījums 2010.gadā bija 53,536 miljoni latu, kas ir par 28,6% vairāk nekā 2009.gadā. Tikmēr uzņēmuma zaudējumi 2010.gadā bija 1,45 miljoni latu, tādēļ šogad 31.martā tika pieņemts lēmums uzņēmuma turpmākai attīstībai piesaistīt privātu finanšu investoru - Krievijas uzņēmēju Andreju Beskhmeļņicki, kurš darbojies piena nozares biznesā Krievijā, NVS valstīs un starptautiskajos tirgos.

Rīgas piena kombināta eksporta apjomi 2010.gadā bija 11,327 miljoni latu jeb 21,2% no kopējā apgrozījuma. Salīdzinājumā ar 2009.gadu pērn eksports ir audzis par 77,6%. Galvenie eksporta partneri ir Krievija - 35%, Azerbaidžāna - 29%, Vācija - 18% un Nīderlande - 5%. Kopumā uzņēmums produkciju eksportē uz 18 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!