Foto: F64

Pagājušajā mēnesī "Rīgas karte" dividendēs izmaksājusi pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" 4,25 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Rīgas karte".

"Rīgas karte" 2018. gadā strādāja ar 22,55 miljonu eiro apgrozījumu, bet tās peļņa pirms nodokļiem bija 6,12 miljoni eiro. Uzņēmuma aizvadītā gada finanšu rādītāji atbilst prognozētajam un ir saskaņā ar abu dalībnieku – ASV un Francijas tehnoloģiju kompānijas "Conduent" un "Rīgas satiksmes" – 2007. gadā noslēgtajā līgumā plānoto.

Atbilstoši 2007. gadā noslēgtajam līgumam SIA "Rīgas karte" peļņa ir dalībnieku peļņa. Lielākais dividenžu saņēmējs ir "Rīgas satiksme", kam pieder 51% SIA "Rīgas karte" kapitāldaļu.

Pagājušajā mēnesī "Rīgas karte" pārskaitīja savam vairākumdalībniekam RP SIA "Rīgas satiksme" 4,25 miljonus eiro, tajā skaitā arī iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu.

"SIA "Rīgas karte" vienlaikus turpina aktīvu darbu pie esošās norēķinu sistēmas modernizācijas Rīgā. Pasaulē neviens sabiedriskā transporta operators neinvestēs līdzekļus elektronisko biļešu norēķinu sistēmā tikai uz 10 gadiem. Starptautiski ierastā prakse ir investīcijas 20 gadu periodā, paredzot sistēmas pakāpenisku modernizāciju un tādējādi samazinot kopējās projekta izmaksas. To ik gadu veic arī SIA "Rīgas karte", vienlaikus izmaksājot dividendes saviem dalībniekiem. Piemēram, aizvadītajā gadā tika uzsākts darbs pie jauniem atvērto maksājumu risinājumiem, lai tuvākajā laikā Rīgas sabiedriskajā transportā būtu iespējams norēķināties ar bezkontakta bankas kartēm. Tāpat tiek izstrādāti risinājumi, lai pasažieri varētu papildināt sabiedriskā transporta biļetes ar viedtālruņa un datora starpniecību," komentē "Rīgas karte" valdes priekšsēdētājs Ēriks Morizūrs.

"Rīgas karte" ir 2007. gadā dibināts uzņēmums, kas izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Uzņēmuma dalībnieki ir "Rīgas satiksme"(51%) un ASV tehnoloģiju kompānija "Conduent" (49%).

"Rīgas karte" valde darbojas trīs cilvēku sastāvā – "Conduent Transportation" uzņēmumā pārstāv Ēriks Morizūrs, bet "Rīgas Satiksmi" Jānis Meirāns un Pāvels Tulovskis.

Aģentūra LETA vēsta, ka pagājušajā gadā audzis "Rīgas karte" apgrozījums un peļņa, liecina SIA "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums no 21,56 miljoniem eiro 2017. gadā pērn auga līdz 22,55 miljoniem eiro.

"Rīgas karte" peļņa pērn bija 6,12 miljoni eiro iepretim 4,1 miljonam eiro 2017. gadā. Peļņas pieaugums tiek skaidrots ar augstākiem ieņēmumiem un izmaksu samazināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!