Foto: Shutterstock

Aizsardzības ministrija (AM) aicina degvielas mazumtirgotājus piedalīties izsludinātajā centralizētajā degvielas iepirkumā valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām, informēja AM.

AM sadarbībā ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centru izsludinājusi centralizēto degvielas iepirkumu, kura mērķis ir ne tikai mazināt administratīvo slogu valsts pārvaldes iestādēm un efektivizēt valsts finanšu resursu izmantošanu, bet arī sekmēt konkurenci starp degvielas mazumtirgotājiem, norādījis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Līdz šim katra valsts pārvaldes iestāde degvielas iegādi savām vajadzībām veica individuāli, organizējot iepirkuma procedūru, kas visbiežāk bija darbietilpīgs un laikietilpīgs process. Aizsardzības nozarei īstenojot centralizēto iepirkumu, degvielas iegādes kārtība valsts pārvaldē mainīsies.

Dinamiskā iepirkumu sistēma darbosies 36 mēnešus, kuru laikā degvielas mazumtirgotāji varēs pretendēt uz iekļaušanu šajā sistēmā. Sistēmā tiks iekļauti tikai iepirkuma kvalifikācijas prasībām atbilstoši piegādātāji.

Centralizētais degvielas iepirkums valsts pārvaldes iestāžu vajadzībām ir pilotprojekts, ko uzdots realizēt AM sadarbībā ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centru.

Degvielas mazumtirgotāji aicināti pieteikt dalību iepirkumā līdz 30. augustam Elektronisko iepirkumu sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!