Foto: Publicitātes attēli

Pasažieru pārvadātājs pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) mediācijas procesa ietvaros ir iesniedzis Spānijas kompānijai "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles" (CAF) piedāvājumu jaunam vilcienu iepirkumam.

"Cik man zināms, PV to ir izdarījis," teica satiksmes ministrs Aivis Ronis, taču sīkāk nekomentēja piedāvājumu. "Par sarunu procesu ir atbildīgs PV. PV, protams, Satiksmes ministriju informē, bet mēs neesam sarunu dalībnieks," paskaidroja Ronis.

Savukārt to, vai mediācijas process Stokholmā, kas noslēgsies janvārī, beigsies ar jaunu vilcienu iepirkumu, Ronis atturējās prognozēt. "Es pašlaik atturēšos prognozēt," sacīja ministrs.

Jau vēstīts, ka PV plānoja iegādāties 34 elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus. Iepirkuma iegādes kopējās izmaksas tika plānotas 144 miljoni latu, no kuriem Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums būtu 100 miljoni latu, savukārt PV līdzfinansējums šā projekta realizācijai - 44 miljoni latu. Konkursā par vilcienu piegādi uzvarēja CAF, taču ar to noslēgtajā līgumā bija jāveic grozījumi, lai nezaudētu ES līdzfinansējumu 100 miljonu latu apmērā jauno vilcienu iepirkumā. Vienošanās ar CAF par līguma izmaiņām netika panākta.

CAF ir ierosinājusi mediācijas procesu Stokholmas šķīrējtiesā, jo uzskata, ka 2.aprīlī parakstītais līgums par vilcienu piegādi joprojām ir spēkā, neskatoties uz vienošanās nepanākšanu par līguma grozījumiem. Mediācijas process Stokholmas šķīrējtiesā ilgs līdz 16.janvārim.

PV pieder valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!