Foto: LETA

AS "SAF Tehnika" grupas 2020./2021. finanšu gada ceturtā ceturkšņa neauditētais konsolidētais neto apgrozījums sasniedzis 8,2 miljonus eiro, kas ir par 134% vairāk nekā 2019./2020. finanšu gada ceturtajā ceturksnī, un ir vēsturiski augstākais realizācijas apjoms viena ceturkšņa laikā, liecina uzņēmuma paziņojums "Nasdaq Riga".

2020./2021. finanšu gada 4. ceturksni grupa beidza ar 2,04 miljonu eiro peļņu (neauditēta). Konsolidētais neauditētais 2020./2021. finanšu gada rezultāts ir peļņa 4,15 miljonu eiro apmērā.

Ziemeļamerikas un Latīņamerikas valstu reģiona apgrozījums bija 61% jeb 5,06 miljoni eiro. Salīdzinājumā ar šī paša ceturkšņa apgrozījumu pagājušajā finanšu gadā, apgrozījums audzis par 144%, un skaidrojams ar veiksmīgiem pārdošanas projektu darījumiem iepriekšējos ceturkšņos.


Eiropas un NVS valstu reģiona apgrozījums sasniedz 30% jeb 2,48 miljonus eiro, kas ir par 134% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gada 4.ceturksnī. Āzijas, Āfrikas un Tuvo Austrumu reģiona apgrozījums salīdzinājuma pagājušā finanšu gada attiecīgo ceturksni audzis par 71% un veido 9% jeb 705 tūkstošus eiro.

Atskaites ceturksnī grupas produkti tika pārdoti 57 valstīs.

Grupas izdevumi nepārsniedza plānotos līmeņus un grupa turpina ieguldīt jaunu produktu un produktu modifikāciju izstrādē.

Grupas 2020./2021. finanšu gada neauditētais konsolidētais apgrozījums bija 25,56 miljoni eiro, kas ir par 52% vairāk, salīdzinot ar ieņēmumu apjomu pērnajā finanšu gadā.

Konsolidētais neauditētais 2020./2021. finanšu gada rezultāts ir peļņa 4,15 miljonu eiro apmērā. Grupas iepriekšējā – 2019./2020. finanšu gada peļņa – bija 476 tūkstoši eiro.

Grupas neto skaidrās naudas līdzekļu bilance uz perioda beigām bija 7,6 miljoni eiro.

Globālās pandēmijas apstākļos grupa seko līdzi epidemioloģiskajiem noteikumiem mītnes valstī, nodrošinot atbilstošo normu ievērošanu. "SAF Tehnika" ražotne turpināja darboties ierastajā/pārkārtotajā režīmā, uzņēmums ražoja un piegādāja savus produktus visā pasaulē. Ražotnē uzņēmums organizē darbu, lai līdz minimumam samazinātu fizisko tuvumu (strādājot attālināti vai pārkārtojot darba vietas), kā arī visiem darbiniekiem nodrošina sejas maskas, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību un biežu telpu tīrīšanu un ventilāciju.

Grupas darbību ietekmē arī pasaulē valdošais dažādu elektronikas komponenšu deficīts. Regulāri pārskatot piegāžu apjomus un termiņus, uzņēmums turpina uzkrāt materiālās rezerves, lai spētu izpildīt lielāko daļu pasūtījumu ierastajos izpildes laikos. Tas attiecas uz visām produktu grupām - mikroviļņu radio, "Spectrum Compact" un "Aranet".

Grupa turpina pētīt tirgus pieprasījumu un problemātiskos jautājumus, lai spētu piedāvāt nepieciešamās produktu modifikācijas, kā arī turpina investīcijas produktu izstrādē. Kompānijas mērķis ir stabilizēt apgrozījuma līmeni, kas nodrošina pozitīvu neto rezultātu ilgtermiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!