Foto: LETA

Telekomunikāciju iekārtu ražotājas AS "SAF Tehnika" grupa 2021./2022. finanšu gadā strādāja ar 33,968 miljonu eiro neauditēto konsolidēto apgrozījumu, kas ir par 35,7% lielāks nekā iepriekšējā finanšu gadā, kā arī guva 5,964 miljonu eiro konsolidēto peļņu, kas ir par 53,7% lielāka nekā iepriekšējā finanšu gadā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Savukārt 2021./2022. finanšu gada ceturtā ceturkšņa grupas neauditētais konsolidētais neto apgrozījums bija 8,394 miljoni eiro, kas ir par 1,7% vairāk nekā 2020./2021. finanšu gada ceturtajā ceturksnī. Finanšu gada ceturto ceturksni "SAF Tehnika" grupa beidza ar 824 303 eiro neauditēto peļņu, kas ir 2,5 reizes mazāka nekā iepriekšējā finanšu gada ceturtajā ceturksnī.

Paziņojumā biržai teikts, ka ceturtajā ceturksnī Ziemeļamerikas un Latīņamerikas valstu reģiona apgrozījums bija 64% jeb 5,4 miljoni eiro. Salīdzinājumā ar šī paša ceturkšņa apgrozījumu iepriekšējā finanšu gadā, apgrozījums pieaudzis par 7%.

Eiropas un NVS valstu reģiona apgrozījums ceturtajā ceturksnī bija 28% jeb 2,3 miljoni eiro. Āzijas, Āfrikas un Tuvo Austrumu reģiona apgrozījums salīdzinājuma pagājušā finanšu gada attiecīgo ceturksni samazinājies par 4% un veido 8% no kopējā ceturkšņa apgrozījuma.

Ceturtajā ceturksnī "SAF Tehnika" grupas produkti tika pārdoti 66 valstīs.

Paziņojumā teikts, ka grupas izdevumi nepārsniedza plānotos un kopumā bija lielāki, nekā šajā periodā gadu iepriekš, kas saistīts ar darbinieku skaita pieaugumu, investīcijām pārdošanas veicināšanai esošajos un jaunajos tirgus segmentos. Grupa turpina ieguldīt jaunu produktu un produktu modifikāciju izstrādē.

Lai stiprinātu savas pozīcijas starptautiskajā tirgū un veicinātu zīmolu un produktu atpazīstamību, finanšu gada noslēdzošajā ceturksnī "SAF Tehnika" piedalījās 16 starptautiskās izstādēs, aptverot dažāda mēroga industrijas ASV, Eiropā un Āzijā. Vienlaikus liels uzsvars tika likts uz digitālajām mārketinga aktivitātēm un e-komerciju, veicinot gan zīmolu atpazīstamību, gan palielinot pārdošanas rādītājus.

Kopš Krievijas sāktās karadarbības Ukrainā tiešā ietekme uz "SAF Tehnika" grupas darbību ir salīdzinoši ierobežota, tomēr biznesa vides nenoteiktība ir palielinājusies, teikts paziņojumā biržai. Grupa rūpīgi izvērtē iespējamās izmaksu pieauguma prognozes un potenciālos riskus.

Tāpat paziņojumā biržai norādīts, ka grupas darbību ietekmē pasaulē valdošais dažādu elektronikas komponenšu deficīts. Piegādes ķēdes tiek arvien vairāk apgrūtinātas - alternatīvas transporta iespējas palielina piegāžu laikus un izmaksas. Tāpat kā Covid-19 pandēmijas periodos, regulāri pārskatot iepirkumu apjomus un termiņus, uzņēmums arvien turpina uzkrāt materiālās rezerves, lai spētu izpildīt lielāko daļu pasūtījumu ierastajos izpildes laikos. Tas attiecas uz visām "SAF Tehnikas" produktu grupām - mikroviļņu radio, "Spectrum Compact" un "Aranet".

Grupa turpina pētīt tirgus pieprasījumu un problemātiskos jautājumus, lai spētu piedāvāt nepieciešamās produktu modifikācijas, kā arī turpina investīcijas produktu izstrādē. Kompānijas mērķis ir stabilizēt apgrozījuma līmeni, kas nodrošina pozitīvu neto rezultātu ilgtermiņā, teikts paziņojumā biržai.

2020./2021. finanšu gadā "SAF Tehnika" strādāja ar 25,022 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu un guva 3,878 miljonu eiro konsolidēto peļņu.

Savukārt 2020./2021. finanšu gada ceturtajā ceturksnī apgrozījums bija 8,25 miljoni eiro, kā arī tika gūta 2,036 miljonu eiro peļņa.

"SAF tehnikas" grupā ietilpst Latvijas "SAF tehnika", kā arī ASV kompānijas "SAF North America LLC" un "SAF Services LLC". Kompānijas lielākie akcionāri ir Didzis Liepkalns (17,05%), SIA "Koka zirgs" (12,19%), Andrejs Grišāns (10,03%), Normunds Bergs (9,74%) un Juris Ziema (8,71%). "SAF tehnikas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!