Foto: Publicitātes foto
SIA "Kainaiži" uzsākusi "Birzī" bērzu izejvielu balzama ražošanu ierobežotā apjomā, informē uzņēmums.

Balzams veidots no dažādām bērzu izejvielām – bērzu sulas destilāta, bērzu sulas sīrupa un svaigas bērzu sulas, kā arī no dabā atrodamām augu valsts piedevām, kas tiek turētas stingrā noslēpumā.

Balzams tiek ražots vienu reizi gadā un nelielos apjomos – tikai 1000 pudeles. Pārējā gada laikā tehnoloģiskā procesa īpatnību dēļ to nav iespējams atkārtot. Katrai pudelei piešķirts savs kārtas numurs. Balzams netiks izplatīts veikalos, to varēs nopirkt uzņēmuma ražotnē Smiltenes novadā vai e-veikalā pēc iepriekšējas rezervācijas, kā arī nobaudīt restorānos, ar ko uzņēmumam ir sadarbība.

"Kainaiži" vairāk nekā septiņus gadus nodarbojas ar koku sulu ieguvi un pārstrādi, ražojot dzirkstošo bērzu sulu "Birzī", piegādājot svaigas kļavu un bērzu sulas veikaliem pavasarī, kā arī ražojot vairākus sīrupus – bērzu, ābolu un vīgriežu.

"Savā darbības laikā mēs nepārstājam eksperimentēt un domāt par jaunu produktu radīšanu. Šobrīd mums ir prieks pēc ilgstošas receptes izstrādes un pieslīpēšanas prezentēt stipro alkoholisko dzērienu – balzamu," teic "Kainaiži" īpašnieks Ervins Labanovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!