Foto: Privātais arhīvs
Ivetas Kokmanes uzņēmums "0 design" izstrādā dizaina lampas no makulatūras masas. Lai gan tā ražojumi lieliski iederas izsmalcinātos interjeros arī mūsu valstī, uzņēmuma mērķis ir eksports. Jau šoruden tas dosies uz starptautisku izstādi Norvēģijā, kurai šobrīd aktīvi gatavojas.

Uzņēmēja Iveta Kokmane, stāstot par sevi, uzsver, ka viņai nepatīk rutīna, nepieciešama brīvība, izaugsmes iespējas un azarts, turklāt viņai ir četri bērni, un tas viss strādāšanu stingrā režīmā algotā darbā padara visai nepievilcīgu. Tāpēc sava uzņēmuma izveide ir likumsakarīgs solis. Turklāt, lai paustu savas personīgās vērtības, viņa izvēlējusies sociālās uzņēmējdarbības formu, kas "0 design" darbībā ietver dabas resursu izmantošanu un vides saudzēšanu, kā arī sadarbību ar biedrību "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"".

"Mūsdienu sabiedrība ir tendēta ik pa laikam mainīt vidi sev apkārt. Mūsu radītais un izlolotais dizaina produkts dod iespēju atjaunot vizuālo noformējumu telpā, nekaitējot dabai. Mēs neatbalstām ātra patēriņa preces, un "0 design" produkts tam ir pilnīgs pretstats," skaidro Iveta Kokmane.

Sarunā ar "Delfi Bizness" viņa stāsta, kā tapis "0 design" produkts un ar kādiem izaicinājumiem bijis jāsastopas sava biznesa attīstībā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!