Foto: LETA
2021. gada aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas nedaudz palielinājās – par 0,4%. Straujāks vidējās cenas pieaugums novērots Rīgai tuvākajās pilsētās.

Sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 820 eiro/m². 2021. gadā sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā kopumā palielinājās par 1,6%, sarēķinājusi kompānija "Arco Real Estate". Dzīvokļu cenām bija tendence pieaugt arī Rīgas apkārtnē, visstraujāk – Jelgavā.

Tur mēneša laikā dzīvokļi ir sadārdzinājušies par 3%; sērijveida dzīvokļu vidējā cena sasniedza 574 eiro/m². 2021. gada pirmajos mēnešos Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 6%.

Savukārt Ogrē sērijveida cenas aprīli ir pakāpušās par 2%, dzīvokļu vidējai cenai sasniedzot 697 eiro/m² atzīmi, tādējādi 2021. gadā dzīvokļu cenas Ogrē palielinājās par 6%. Arī Salaspilī cenas izmaiņas ir bijušas līdzīgas, sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās līdz 716 eiro/m2 jeb par 2% aprīlī. Šogad Salaspilī tās palielinājušās par 3%.

Kauguros aprīlī novērots cenu kāpums par 1%. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena bija 654 eiro/m². Kopš 2021. gada sākuma dzīvokļu cenas Kauguros kopumā ir palielinājušās par 4%.

Atgriežoties pie tendencēm galvaspilsētā, visos Rīgas lielākajos mikrorajonos 2021. gada aprīlī bijis neliels cenu kāpums. Tam pamatā ir nepietiekamais piedāvājums, kāds raksturīgs gada nogalēs. Pēc 2020. gada beigās novērotā straujā piedāvājuma samazinājuma, 2021. gada pirmajos mēnešos netika fiskēts piedāvājuma palielinājums. Tieši pretēji – lielāko mikrorajonu sērijveida dzīvokļu piedāvājumu skaits aprīlī samazinājās par 2 %. "Arco Real Estate" atzīmē, ka piedāvājuma apjoms bija izteikti zemāks nekā pērn, savukārt 2016. gada aprīlī bija dzīvokļu piedāvājums Rīgas lielākajos mikrorajonos bija divas reizes lielāks. Arī kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits pēdējā mēneša laikā samazinājās būtiski – par 14 %.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, secināts, ka lielākais piedāvājumu skaits aprīlī bija Purvciemā, savukārt mazākais – Bolderājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!