Foto: LETA
Pirmdien, 1. jūnijā, reģistrēta SIA "A Aptiekas" nosaukuma maiņa. 2005. gadā reģistrētais medikamentu mazumtirgotājs turpmāk nesīs SIA "Apotheka" vārdu, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

"Uzņēmuma juridiskais nosaukums mainīts praktisku iemeslu dēļ, lai tas saskanētu ar zīmola nosaukumu. Aptieku tīkla darbības principi nemainās, tāpat arī uzņēmums joprojām ir daļa no "Magnum" grupas," teic "Apotheka" valdes loceklis Jānis Kūliņš.

Farmaceitiskās darbības uzņēmumiem juridiskā nosaukuma maiņa ir daudz komplicētāks process nekā tas ir citās jomās. Nozare ir stingri regulēta, un līdz ar nosaukuma maiņu jāveic individuāli katras aptiekas licences pārreģistrēšana, kas tiks pabeigta tuvāko mēnešu laikā.

Kā stāsta Kūliņš, pēdējie mēneši aptiekās bijuši ļoti saspringti – ārkārtējā situācija plašākai sabiedrībai izgaismoja aptieku būtisko lomu veselības aprūpes sistēmā, jo tās nodrošina ne tikai medikamentu pieejamību, bet arī konsultāciju dažādos veselības jautājumos. Tāpat uzņēmums līdz ar izmaiņām likumdošanā nodrošinājis iespēju attālinātai recepšu zāļu iegādei, pārorganizējis darbu atbilstoši jaunajai kompensējamo medikamentu izsniegšanas kārtībai, kā arī īstenoti citi attīstības projekti.

Dati liecina, ka aptieku tīkla SIA "Apotheka" kapitāldaļu turētājs ir SIA "Magnum Medical", savukārt kā patiesais labuma guvējs reģistrēts Margus Linnamē (Margus Linnamae). Uzņēmuma pamatkapitāls ir 284,70 tūkstoši eiro.

Laika posmā no 2018. gada 1. maija līdz 2019. gada 30. aprīlim SIA "Apotheka" apgrozīja 50,78 miljonus eiro un nopelnīja 1,09 miljonus eiro. Aizvadītajā finanšu gadā SIA "Apotheka" nodarbinājusi 506 strādājošos.

Iesniegtajā pārskatā teikts, ka pārskata periodā uzņēmums ļoti lielu uzmanību pievērsis aptieku darbības efektivitātes uzlabošanai, lai efektivizētu esošā darbaspēka izmantošanu. Tāpat arī turpināts darbs pie klientu apkalpošanas kvalitātes uzlabošanas, klientu lojalitātes veicināšanas un darbinieku apmācību programmām, kuras vērstas uz farmaceitiskās aprūpes un klientu apkalpošanas līmeņa paaugstināšanu.

"Lursoft" izziņas informācija rāda, ka SIA "Apotheka" šobrīd reģistrētas 112 struktūrvienības. Ar "Apotheka" zīmolu darbojas 113 aptiekas visā Latvijā, tostarp arī diennakts aptieka un aptieka internetā. "Apotheka" aptiekās ik mēnesi dažādos veselības jautājumos tiek konsultēts teju pusmiljons cilvēku. Pēdējā gada laikā tiklam pievienojušās septiņas aptiekas, lielākā daļa no tām ārpus Rīgas, piemēram, Valkā, Ropažos, Neretā, Zilupē, Kocēnos. Uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 500 darbinieki.

Kopš 2007. gadā aptiekas darbojušās ar "A aptiekas" nosaukumu, taču 2014. gadā tas nomainīts uz "Apotheka". Jau vēstīts, ka 2014. gadā aptieku tīkls "A Aptieka" sāka jaunu uzņēmuma attīstības posmu un mainīja savu identitāti un nosaukumu uz jaunu – "Apotheka". "Apotheka" konceptu izstrādāja Igaunijas interjera arhitektu birojs "Ruumilabor Ltd". Koncepta galvenā ideja balstās uz "Apotheka" piecām vērtībām – atvērtība, uzticamība, profesionāla pieeja klientu apkalpošanā, inovācijas un rūpes par klienta veselību un labsajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!