Foto: DELFI

Eiropas Sociālās uzņēmējdarbības tīkls "Euclid Network", kas apvieno 100 tūkstošus organizāciju 21 valstī, pirmo reizi izveidojis Eiropas līmeņa topu par sievietēm, kuras darbojas sociālajā uzņēmējdarbībā. Tajā iekļuvusi arī Latvijas pārstāve, "Sonido" dibinātāja Inga Muižniece.

No 500 nominētajām sievietēm, žūrija izvēlējās 100 sievietes, kurām piemīt izcilas līdera prasmes un apņemšanās darīt vairāk, iedvesmojot ar savu piemēru arī citas sievietes izmantot savu potenciālu. Sievietes, kuras ir nominētas šajā topā, ir veiksmīgi īstenojušas dažāda mēroga sociālos projektus ar pozitīvu sociālo ietekmi, ar savu paraugu ir uzlabojušas savu nozari un piedalījušās ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

Viss tops skatāms, klikšķinot šeit.

Inga Muižniece nominēta, jo ir sociālā uzņēmuma – zvanu centra "Sonido" – dibinātāja un vadītāja un nodarbina cilvēkus ar invaliditāti. Līdztekus komerciālajai darbībai viņa iedzīvinājusi arī sociālo projektu "Parunāsim" – tālruņa līniju cilvēkiem, kurus māc vientulība. Uzņēmuma "Sonido" sociālais projekts "Parunāsim" tika radīts 2018. gada rudenī, lai cilvēkiem, kas jūtas vientuļi, būtu iespēja kādam piezvanīt un tikt uzklausītam. Kopš tā laika uz tālruņa līniju 26564564 zvanīts gandrīz 9000 reizes.

Eiropas Top 100 tika veidots, lai godinātu sievietes sociālajā uzņēmējdarbībā, jo šis laiks ir grūts ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, un bieži vien sievietes ir tās, kuras piedāvā novatorisku pieeju sabiedrības problēmu risināšanai, iekļaujot un neaizmirstot par dažādu sabiedrības grupu interesēm, stāsta Inga Muižniece. Sociālie uzņēmēji ar inovatīvu pieeju sociālo problēmu risināšanā dod lielu ieguldījumu savu līdzcilvēku dzīves uzlabošanā, it īpaši COVID-19 krīzes laikā, nodrošinot dažādus pakalpojumus, palīdzot savu valstu valdībām atrisināt nepilnības, ar kurām tās nevar tikt galā bez privātā vai nevalstiskā sektora palīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!