Foto: Toms Kalniņš

Prāmju kompānija "Stena Line" paziņojusi par turpmāku savas darbības paplašināšanu maršrutā Traveminde-Liepāja.

No nākamā gada pašreizējos kuģus aizstās ar diviem citiem kuģiem, kas ļaus par 40 procentiem palielināt kravu ietilpību, saīsinās šķērsošanas laiku no 27 līdz 20 stundām un piedāvās fiksētu grafiku ar 12 reisiem nedēļā, informē Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde.

Maršrutā starp Trāvemindi un Liepāju pašlaik pārvadājumus veic divi viena modeļa prāmji "Stena Gothica" un "Urd". 2021.gadā to vietā stāsies divi moderni RoPax prāmji, kuru nosaukumus "Stena Line" pagaidām nav atklājusi.

Kā oficiālajā "Stena Line" paziņojumā norāda atbildīgais par kompānijas Latvijas maršrutiem Johans Edelmans, plānotie uzlabojumi ir atbilstoši klientu pieprasījuma pieaugumam Baltijas jūras reģionā.

Savukārt "Stena Line" Baltijas jūras Kravu pārvadājumu nodaļas vadītājs Oskars Osis skaidro, ka šādā veidā tiks uzlaboti prāmju kravu pārvadājumu pakalpojumi klientiem un tas veicinās dažādus kombinētos pārvadājumu risinājumus. Jaunie prāmji palielinās pasažieru ērtības un būs pieejams lielāks kajīšu skaitu.

"Stena Line" ir 18 prāmju maršruti Eiropā. Trīs no tiem darbojas Baltijas jūras reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!