Foto: DELFI

Būtiski paplašināta SIA "Stiga RM" valde, liecina "Lursoft" pieejamā informācija. Uzņēmums ziņo, ka SIA "Stiga RM" pabeigusi strukturālās izmaiņas, apvienojot piecus grupas uzņēmumus zem vienota zīmola.

Turpmāk visi grupas uzņēmumi darbosies zem ģimenes zīmola – "Stiga RM". Izmaiņas veiktas gan uzņēmumu nosaukumos, gan vadības komandās, tādējādi vienkāršojot grupas korporatīvo pārvaldību un veicinot uzņēmumu izaugsmi un atpazīstamību. Izmaiņas nav skārušas esošo īpašnieku struktūru, un Ramoliņu ģimene arī turpmāk pārvaldīs uzņēmuma darbību.

"Stiga RM" īpašnieks Andris Ramoliņš uzsver, ka grupas stratēģiskais mērķis – attīstīt arvien augstākas pievienotās vērtības ražošanu, digitalizējot un automatizējot procesus.

"Ceļā uz pārdomātu un ilgtspējīgu izaugsmi būtisku uzmanību pievēršam augstiem korporatīvās pārvaldības un caurredzamības standartiem. Veiktās izmaiņas veicinās saprotamu kopējā zīmola komunikāciju sabiedrībai, vienlaikus saglabājot grupas uzņēmumu savstarpējo neatkarību lēmumu pieņemšanas procesā. Vienots ģimenes zīmols un saliedēta profesionāļu komanda ar skaidri sadalītām atbildības jomām un mērķiem paātrinās lēmumu pieņemšanas procesu un plānoto projektu īstenošanu, veicinot strauju uzņēmuma attīstību, tā vērtības palielināšanu."

Kā liecina provizoriskie dati, 2022. gadā kopējais "Stiga RM" grupas uzņēmumu apgrozījums pārsniedzis 80 miljonus eiro, savukārt ieguldījumi augstākas pievienotās vērtības ražošanas projektos veidoja 18 miljonus eiro. Arī šī gada izaugsmes mērķi ir ambiciozi – plānots ievērojami palielināt jaudu "Stiga RM" bērza saplākšņa rūpnīcā Kuldīgā, investējot tajā 22 milj. eiro, kā arī sākt jaunas koksnes paneļu rūpnīcas būvniecību Tukuma novadā, kuras izveidē plānots ieguldīt ap 30 milj. eiro. Līdzfinansējumu abu projektu realizācijai nodrošināja "OP Corporate Bank plc" filiāle Latvijā, piešķirot 6,5 miljonus eiro saplākšņa rūpnīcas modernizācijai un 11,1 miljonus eiro jaunās kokšķiedras plātņu ražotnes iekārtu iegādei.

Tāpat šogad plānots īstenot vairākus citus projektus, lai veicinātu augstas pievienotās vērtības produktu attīstību, no kuriem viens ir saņēmis Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) apstiprinājumu dalībai aizdevumu programmā "Lielo un vidējo komersantu investīciju aizdevumi ar kapitāla atlaidi konkurētspējas veicināšanai" 5,1 milj. eiro apmērā. Šobrīd jau norisinās darbs pie "Alttum" līdzfinansējuma saņemšanas.

Pēc veiktajām izmaiņām nosaukumos un valdēs "Stiga RM" grupā ietilpst pieci uzņēmumi, kuri turpina darbu dažādos virzienos.

SIA "Stiga RM" darbojas mežsaimniecības un mežizstrādes jomā, kā arī šķeldas un saplākšņa ražošanā. Sabiedrības valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Andris Ramoliņš un iecelti četri valdes locekļi – Viesturs Krēvics, Raivis Cakuls, Jānis Osis un Raimonds Svikšs.

SIA "Stiga RM Distribution" turpinās attīstīt saplākšņa tirdzniecību. Par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju ievēlēts Andris Ramoliņš, savukārt valdes locekļu pienākumus pildīs Cakuls un Krēvics.

SIA "Stiga RM Transports" (iepriekšējais nosaukums – SIA "Vella Kalpi") turpinās apaļo kokmateriālu transportēšanas pakalpojumu nodrošināšanu. Uzņēmuma valdes locekļa pienākumus tāpat kā līdz šim pildīs Mārtiņš Ramoliņš.

SIA "Stiga RM Metāls" (iepriekšējais nosaukums – SIA "Līgo Auto") attīstīs metālapstrādes rūpnīcu, kā arī kokvedēju un meža tehnikas remonta pakalpojumus. Darbu uzņēmuma valdē turpinās esošā valdes locekle Anna Ramoliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!