Foto: Publicitātes foto

Baltijas nekustamo īpašumu investīciju holdinga uzņēmuma grupa "Summus Capital" 2022. gada otrā ceturkšņa uzņēmuma bilance pieaugusi līdz 430 miljoniem eiro, liecina grupas publiskotais konsolidētais finanšu pārskats.

Koncernā informē, ka šā gada pirmajā ceturksnī "Summus Capital" bilance bija 404 miljoni eiro. Pērn uzņēmuma kopējo aktīvu vērtība pieauga par 26,1 miljonu eiro galvenokārt pateicoties Rīgas tirdzniecības centra “Damme" iegādei šī gada aprīļa beigās.

Otrā ceturkšņa beigās aizdevumi un aizņēmumi pieauguši līdz 225 miljoniem eiro (2022. gada 1.ceturksnī – 206 miljoni eiro), ko galvenokārt noteica jaunais bankas aizdevums tirdzniecības centra “Damme” iegādes finansēšanai. Kopējās saistības pieauga līdz 248 miljoniem eiro (pieaugums par 8,6%, sākot no 2022. gada 31. marta).

Šā gada otrajā ceturksnī kopējais īpašnieka pašu kapitāls pieauga līdz 182 miljoniem eiro, no kuriem 173 miljoni eiro attiecināmi uz "Summus Capital" kapitāla daļu turētājiem.

Uzņēmumā arī informē, ka 2022. gada otrajā ceturksnī pārdošanas ieņēmumi pieauga līdz 9,66 miljoniem eiro, kas ir par 13,7% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī. Galvenie pieauguma iemesli bija jaunu īpašumu pievienošana, nomas ienākumu indeksācija un pārsūtīto komunālo izdevumu pieaugums. 2022. gada pusgada pārdošanas ieņēmumi sasniedza 18,2 miljonus eiro, kas ir par 11,1 miljonu eiro mazāk, nekā 2021. gadā, kad kopējie pārdošanas ieņēmumi bija 29,3 miljoni eiro.

“2022. gada otrais ceturksnis ir bijis ražīgs – ir sasniegti labi finanšu rezultāti, kā arī mūsu portfelim ir pievienojies tirdzniecības centrs “Damme”. Covid-19 ierobežojumu un politiskās un makroekonomiskās situācijas, un to potenciālās ietekmes uz holdinga darbību dēļ, mums ir rūpīgi jāseko un jāuzrauga "Summus Capital" arī turpmāk, lai arī trešais ceturksnis būtu veiksmīgs un peļņu nesošs”, saka "Summus Capital" valdes loceklis Hans Pihls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!