Foto: Pixabay

Par taisnīgākā atalgojuma maksātāju Latvijā 2021. gadā lielo uzņēmumu grupā atzīts uzņēmums "Latvijas valsts meži", bet mazo un vidējo uzņēmumu grupā – "Getliņi EKO", izriet no personāla atlases, attīstības un atalgojuma pētījumu kompānijas "Fontes" pētījuma.

"Pandēmijas izraisītās pārmaiņas ir mainījušas spēles noteikumus, un darba tirgū galveno lomu spēlē darba ņēmējs. Taisnīgs atalgojums jau ir kļuvis par normu, nevis pievienoto vērtību. Arvien vairāk organizāciju veido pārskatāmu atalgojumu politiku, sekmējot savu konkurētspēju gan esošo darbinieku noturēšanā, gan jaunu piesaistē," raksturo "Fontes" vadītāja Kristīne Āboltiņa.

Darba devēji tika vērtēti vairākos posmos, skatot, vai tiek integrēts dzimuma līdztiesības princips (gan pēc atalgojuma, gan pārstāvniecības augstākajā vadības līmenī), vai visiem darbiniekiem vienā amatā ir līdzīgs atalgojums, vai atalgojums uzņēmumā ir konkurētspējīgs darba tirgū.

Lielo uzņēmumu grupā otro vietu ieņem "Swedbank", seko "Augstsprieguma tīkls", "Latvenergo", kā arī pagājušā gada taisnīgākā atalgojuma maksātāja titula ieguvējs "Accenture" Latvijas filiāle. Mazo un vidējo uzņēmumu grupa šajā pētījumā aplūkota otro godu. Otro vietu tajā ieņem "Schwenk Latvija", kurai seko "Linedata services" Latvijas filiāle, "Cabot Latvia" un "Kinetic Nail Systems". Lielo uzņēmumu grupā šogad ir divi jaunpienācēji – "Augstsprieguma tīkls" un "Latvenergo", bet mazo un vidējo uzņēmumu grupā no pagājušā gada līderiem ir palikusi tikai "Linedata services" Latvijas filiāle.

Pērn lielo uzņēmumu grupā līderis bija informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Accenture" Latvijas filiāle. Otro vietu ieņēma "Starptautiskā lidosta "Rīga"", kurai sekoja "Latvijas autoceļu uzturētājs", "Swedbank" un "Latvijas valsts meži". Mazo un vidējo grupā par taisnīgākā atalgojuma maksātāju tika atzīts gaisa filtru ražotājs "Dinair Filton", otro un trešo vietu dalīja "Autotransporta direkcija" un "DPD Latvia", kurām sekoja "Linedata services" Latvijas filiāle un "MSC Shared Service Center Riga".

"Fontes" ir viena no lielākajām konsultāciju kompānijām Latvijā, kas veic vadītāju atlasi, līderības prasmju novērtēšanu un attīstību, konsultācijas personāla vadības jomā un atalgojuma pētījumus Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!