Foto: Shutterstock

Gandrīz trešdaļa Latvijas iedzīvotāju pandēmijas ietekmē nolēmuši iegādāties nekustamo īpašumu, secināts "Luminor" bankas aptaujā.

17% domā par sava dzīvokļa vai mājas iegādi, bet 11% nolēmuši iegādāties zemi mājas celtniecībai.

"Attālinātas darba iespējas un iedzīvotāju uzkrājumi, kas veidojušies pagājušajā gadā iedzīvotāju piesardzības un ierobežoto ceļošanas iespēju dēļ, ir rosinājuši iedzīvotāju vēlmi iegādāties savu īpašumu. Par to liecina gan bankas veiktā iedzīvotāju aptauja, gan tendences nekustamo īpašumu tirgū. Arī "Luminor" bankas šā gada pirmajā pusgadā izsniegto hipotekāro kredītu apjoms ir audzis teju trīs reizes, savukārt vidējā mājokļa kredīta summa – par 15%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn. Iedzīvotāju arvien lielāka interese par sava īpašuma iegādi rada spiedienu uz mājokļu pieejamību un cenām, turklāt interese par mājokļa vai zemes iegādi aug visā Baltijā," stāsta Kaspars Lukačovs,"Luminor" bankas mājokļu kreditēšanas vadītājs Baltijā.

Vislielākā interese par mājokļa iegādi ir Rīgas un Zemgales iedzīvotājiem, bet zemi mājas celtniecībai visvairāk vēlētos iegādāties vidzemnieki.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!