Foto: Shutterstock

Telekomunikācijas uzņēmuma "Tet" piederošam informācijas tehnoloģijas (IT) uzņēmumam "T2T" samazināts pamatkapitāls par 4,795 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"T2T" pamatkapitāls samazināts no 4,895 miljoniem eiro līdz 100 000 eiro.

"T2T" valdes priekšsēdētājs Viesturs Bulāns iepriekš norādīja, ka "T2T" pamatkapitāla apmērs mainīts ar mērķi nodrošināt optimālu sabiedrības kapitāla struktūru atbilstoši tās darbības veidam un kapitāla nepieciešamībai. Pēc viņa sacītā, dzēstas kapitāla daļas 4,795 miljonu eiro vērtībā, samazinājumu izmaksājot vienīgajam dalībniekam – "Tet".

Bulāns informēja, ka "T2T" stratēģija paredz paplašināšanos biznesa segmentā, kā arī jaunu eksporta tirgu apgūšanu. "Pieprasījums pēc kvalitatīviem IT pakalpojumiem aug visā pasaulē, tostarp pašreizējā Covid-19 izraisītā krīze nosaka nepieciešamību digitalizēt gan uzņēmumu, gan valsts iestāžu procesus un klientu apkalpošanu, pāriet uz attālinātu darbu un mācībām," viņš sacīja.

Paziņojums par pamatkapitāla samazināšanu reģistrēts 1. jūnijā. Iepriekš "T2T"pamatkapitāla izmaiņas reģistrētas 2015. gadā.

"T2T" pērn strādāja ar 6,472 miljoni eiro apgrozījumu un peļņu 706 860 eiro. Kompānija reģistrēta 1991. gada augustā. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Tet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!